Michael Deeks klapt tevreden na weer een doelpunt van zijn ploeg.
Michael Deeks klapt tevreden na weer een doelpunt van zijn ploeg. Foto: Henk Lammen

Mokerslag voor hockeysters

Venray | De KNHB zette vorige week, als laatste grote sportbond van Nederland, een streep door de eigen hockeycompetities. De afgelasting van de resterende hockeyduels komt hard aan bij de hockeyclub in Venray. De hockeysters van Venray konden de platte kar namelijk al bijna uit de schuur halen. Het team van trainer Michael Deeks ging fier aan kop in de vierde klasse C en had na tien gespeelde wedstrijden elf punten voorsprong op achtervolger Heesch.


"We hadden dit wel verwacht, maar het komt hard aan. Het besluit is bij de speelsters nog niet helemaal geland", vertelt Michael Deeks. Het team van Deeks kan geen promotie aanvragen bij de hockeybond en dat doet pijn. "We zijn, met alle respect voor de andere teams, veel te goed voor deze klasse. We hebben de laatste wedstrijd van het seizoen met 16-0 gewonnen van Vlijmen. We hadden als doel om ongeslagen kampioen te worden en we wilden meer dan honderd doelpunten maken. Dat zijn normaliter geen doelen, we willen een spannende competitie. Daar was geen sprake van. Ik weet niet of de ploeg dit nog één seizoen trekt." Deeks twijfelt hardop over het voortbestaan van het eerste vrouwenteam. "Veel meiden zitten met de handen in het haar. Wekelijks komen zij vanuit hun studentenkamer naar Venray voor wedstrijden en trainingen. Ze willen beter worden en dat lukt niet in de vierde klasse. We gaan ons best doen om de ploeg bij elkaar te houden. Het zou fijn zijn als we op een of andere manier toch de stap omhoog kunnen maken, we blijven daarover in gesprek met de bond. Onze aanwezigheid in de vierde klasse is ook niet leuk voor onze tegenstanders. Er zit ontzettend veel talent in deze ploeg. De meiden kunnen in de tweede klasse mee en hopelijk kunnen we daar vanaf volgend jaar samen naartoe werken. We waren aan iets moois bezig."


Hockeyers

Ook bij de hockeymannen van Venray kwam het besluit van de hockeybond niet als een verrassing. "Ik vind het vooral heel sneu voor de dames van Venray", vertelt aanvoerder Guido Pop. Venray kwam dit jaar als promovendus uit in de tweede klasse. Na een enigszins moeizame start kwam de ploeg op stoom en nu lonkte zelfs promotie naar de eerste klasse. "We waren echt op dreef. Het is jammer dat we nu niet voor promotie kunnen strijden. Dat was wel echt een stunt geweest, maar het is voor nu belangrijk dat iedereen gezond blijft." Volgens Pop blijft de ploeg voor volgend jaar grotendeels bij elkaar. "Er zijn gesprekken met de spelers gaande, heb ik begrepen. We krijgen een aantal versterkingen, dus ik zou volgend jaar graag willen strijden om de bovenste plekken in de tweede klasse. We moeten bij de top vier kunnen eindigen en wellicht kunnen we een promotieplek bemachtigen."

Afbeelding