Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Derde klap op rij voor fietsvierdaagse

Venray | De Fietsvierdaagse Venray, die zou worden gehouden van 21 tot en met 24 juli 2020, gaat dit jaar niet door. De routes zijn klaar, maar het is niet verantwoord en ook niet toegestaan om dit evenement door te laten gaan. "De voorgaande twee jaar hadden we tijdens het evenement te maken met extreme hitte. Dit jaar is het coronavirus de spelbreker", vertelt woordvoerder Ernst Kleinbussink.


In december 2019 zijn de routes in grote lijnen gereed en kan worden gestart met de promotie van het evenement. Daarna start de promotie van de fietsvierdaagse via de website, een nieuwsbrief, Facebook en allerlei andere media.


In een regulier jaar zijn er ongeveer 2000 deelnemers die genieten van de fietstochten in de omgeving van Venray. Er zijn verschillende stopplaatsen en na afloop is er een nazit met muziek en loterijen. Dit is wat veel mensen aantrekt zowel uit de regio als ver daarbuiten. Er is zelfs een fietsvierdaagsecamping op de atletiekbaan. Caravans staan naast de hardloopbaan en in het clubhuis worden activiteiten gehouden. De organisatie van de camping is in handen van de ATV Venray.


In 2018 was het op de donderdag van de fietsvierdaagse 36 graden, waardoor er zo'n 1200 deelnemers waren, in 2019 wat het op de heetste dag 40 graden met een deelnemersaantal van duizend. "Voor 2020 weten we niet hoe warm het wordt, maar er zullen geen deelnemers zijn", vervolgt Kleinbussink.


Vervolg

Ondanks deze tegenslagen ziet het bestuur van de fietsvierdaagse de toekomst zonnig in. "Indien mogelijk houden we in het najaar nog een alternatief voor het afgelaste zomerse evenement. Samen met onze vrijwilligers gaan we zo ongeveer vanaf eind augustus weer van start met de voorbereidingen voor Fietsvierdaagse-Venray, die gehouden zal worden van 20 tot en met 23 juli 2021. Noteer deze datum alvast in je agenda."