Digitaal debuut dorpsraad Leunen

Venray | Een primeur voor de dorpsraad van Leunen afgelopen maandagavond. Mfc De Baank, de vaste vergaderlocatie, werd door de dorpsraadleden vanwege de coronacrisis ingeruild voor de eigen huiskamer. "We hebben voor het eerst digitaal vergaderd en dat ging na wat opstartproblemen erg goed", vertelt dorpsraadvoorzitter Annemarie van Kruijssen.


Dankzij de moderne technieken konden de leden van de dorpsraad elkaar via de digitale verbinding alsnog in de ogen kijken. "We hebben voorafgaand wat regels afgesproken om de vergadering toch ordelijk te laten verlopen en daar hield iedereen zich netjes aan."

Tijdens de eerste digitale vergadering van de dorpsraad werd direct de jaarvergadering afgewerkt. "Het jaarverslag en financiƫle jaarverslag zijn besproken en iedereen kon zijn of haar zegje doen. We hebben alles kunnen bespreken wat we wilden bespreken, dus ik ben erg content. Mocht de volgende vergadering ook niet door kunnen gaan op locatie, dan zullen we het overleg zeker weer digitaal doen."


Actie

Ook de actie Tientje voor een vriendje werd besproken door de dorpsraad. Dankzij de actie van Glasweb kreeg de dorpsraad een cheque van 3520 euro. In een eerder stadium werd al besloten om het geld te investeren in jeugdinitiatieven in Leunen. Verschillende initiatieven konden zich aanmelden en uiteindelijk kwamen er zeven projecten met een verzoek tot financiƫle bijdrage bij de dorpsraad binnen. "We hebben al deze verzoeken gehonoreerd. Onder meer vossenjacht en nieuwe pakjes voor de dansgarde van de carnavalsvereniging worden ondersteund."

Ook zit de dorpsraad in zijn maag met de kermis in Leunen. Het dorpsfeest stond oorspronkelijk gepland van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 juni, maar vanwege de coronacrisis kan de kermis niet doorgaan. Nu wordt, in samenspraak met de gemeente Venray, naar een oplossing gezocht.