College: 'Kabinet aan zet over opvang kinderen uit kampen'

VENRAY | De gemeente Venray heeft vooralsnog geen plannen om vluchtelingenkinderen op te vangen. Drie Nederlandse vluchtelingenorganisaties deden daartoe met een brief een verzoek aan alle Nederlandse gemeenten.


'Primair is het kabinet aan zet om te beslissen of en in hoeverre vluchtelingen worden opgevangen. Het is dan ook aan het kabinet om wel of geen beroep te doen op ons als gemeente'.
Dit is het antwoord op vragen van deze krant aan het college of de gemeente Venray bereid is om kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te nemen. De vluchtelingenorganisaties Defence for Children, VluchtelingenWerk Nederland en Stichting Vluchteling schreven alle Nederlandse gemeenten aan met de vraag om met z'n allen 500 alleenstaande kinderen uit de Griekse opvangkampen op te vangen. Tevens roepen de drie organisaties staatssecretaris Broekers-Knol op in Europees verband te pleiten voor een snelle evacuatie van alle bewoners naar een veiliger opvangplek. De situatie in veel kampen is, ook met het oog op de coronacrisis, onhoudbaar geworden, stellen de drie vluchtelingenorganisaties.