Merselo en United vragen promotie aan

Merselo | Voetbalclub Merselo heeft bij de KNVB promotie aangevraagd voor het eerste elftal. De ploeg van trainer Stef van Asten was voor de algehele afgelasting van de competitie de trotse koploper van de vijfde klasse F.


Na zestien wedstrijden leek Merselo op weg naar het kampioenschap. De ploeg zag het gat met achtervolger Resia bijna wekelijks groeien. De lijstaanvoerder pakte 41 punten uit zestien wedstrijden. Resia haalde dertig punten, maar speelde wel één duel minder. "Ons verzoek is door de KNVB ontvangen. We hebben een officiële reactie ontvangen", laat Van Asten weten. Merselo kwam dit seizoen uit in een competitie met onder meer Holthees, Leunen en SVOC'01.


SV United

Ook SV United, uitkomend in de vierde klasse G, heeft promotie aangevraagd. United debuteerde dit seizoen in de vierde klasse en wil als koploper doorstomen naar de derde klasse. De ploeg van Fenne Smits stond bovenaan met 37 punten uit vijftien wedstrijden. De club speelde één keer gelijk en verloor slechts twee duels. De voorsprong op DEV-Arcen, de eerste achtervolger, was voor de algehele afgelasting van de KNVB negen punten. Arcen speelde wel één duel minder.

Of Merselo en SV United promoveren, is nog niet duidelijk.