Afbeelding
Foto: Helpende Handen

Voedselpakketten Helpende Handen

Venray | In samenwerking met Wilde Ganzen deelt Helpende Handen in India per dag meer dan 1000 voedselpakketten uit aan arme mensen. "Mensen die dakloos, oud, blind, lichamelijk of geestelijk gehandicapt zijn. En aan de vele arme daglonersgezinnen die geen inkomen meer hebben en geen plek hebben om te wonen en te koken", meldt Bart Veldpaus, de Venrayse voorzitter van Stichting Helpende Handen India.


Hij vervolgt: "Normaal werk je als dagloner de hele dag hard, tegen een armzalig loontje, om jouw gezin te onderhouden. Stenen of cement op je hoofd, in de bloedhete zon, geen beschermende kleding, meestal op slippers of blote voeten. Elke dag opnieuw is het spannend of je die dag wel werk hebt, of je die dag geld ontvangt. En dan, van de ene op de andere dag, wordt er een totale lockdown door de regering ingesteld, terwijl je niet voldoende informatie hebt gekregen over het gevaar van het coronavirus. Daar sta je dan, zonder inkomen, zonder spaargeld, in een schamel hutje. En jij niet alleen, meer dan 20 procent van de Indiase mensen leeft onder het bestaansminimum, het gaat om meer dan 250 miljoen mensen. Een journalist schreef: ‘Deze mensen hebben geen keus. Het is òf binnen blijven en dood gaan van de honger òf naar buiten gaan en besmet worden met het coronavirus, met alle gevolgen van dien!'. Wat zou jij doen?"

De regering deelt voedselpakketten uit. "Maar dat is bij lange na niet voldoende", weet Veldpaus. "Zij hebben met klem gevraagd of de NGO’s mee kunnen helpen. En dat doen wij als Helpende Handen natuurlijk ook graag. Samen met initiatiefnemer Steven Vidyaakar, zijn staf en Wilde Ganzen gaan wij proberen zoveel als mogelijk gezinnen met kinderen, maar ook zieke kwetsbare mensen, zo lang als dat nodig is, te voorzien van twee voedzame maaltijden per dag. Deze twee maaltijden, bestaande uit rijst en gekookte groentes en af en toe een gekookt eitje, ze kosten per persoon per dag 0,50 euro. Mocht u een bijdrage willen leveren, elke euro is meer dan welkom."

Kijk voor meer informatie op de website www.helpendehandenindia.nl. Stichting Helpende Handen India, banknummer NL67 RABO0128174358, o.v.v. corona noodhulp.