Marleen Stevens werd verrast door een deel van de cast van Wies.
Marleen Stevens werd verrast door een deel van de cast van Wies. Foto: Antoon Jeuken

Bijzondere nominatie Marleen

Venray | Marleen Stevens werd vrijdagochtend verrast door een deel van de cast van de theaterproductie Wies. De Venrayse, die zelf ook een rol in het toneelstuk vertolkt, was genomineerd voor de Gouden Venus van Milo, een prijs voor een vrijwilliger met een beperking, en werd in het zonnetje gezet.


Marleen werd genomineerd vanwege haar werk bij het wijkplatform Brukske. Daarnaast helpt ze mee op de verkeersmarkt en staat ze haar mannetje bij verschillende wijkactiviteiten. "Marleen mocht al een paar weken geen bezoek ontvangen vanwege de coronacrisis, maar we wilden haar met deze bijzondere nominatie toch in het zonnetje zetten. Marleen is namelijk echt een kanjer. We hebben heel veel plezier met haar gehad tijdens Wies", vertelt Rita Kuenen, die als onderdeel van de cast van Wies vrijdagochtend ook aanwezig was, enthousiast.

Het bezoek aan Marleen werd vrij snel op poten gezet. Binnen enkele dagen was het spandoek gemaakt. "We besloten daarnaast om twee liedjes vanuit Wies voor Marleen te zingen. Het was echt geweldig om te doen, iedereen was zo enthousiast en ook Marleen straalde van oor tot oor. Uiteraard hebben we tijdens ons bezoek rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. We hebben ook bij de politie gecheckt of ons bezoek was toegestaan. Bijzonder was dat ook de moeder van Marleen aanwezig was. Zo kon zij haar dochter ook buitenshuis even zien."

Marleen won uiteindelijk de Gouden Venus van Milo niet, de prijs ging naar Nuran Florissen-Kapikiran, maar dat mocht de pret niet drukken.

Volgens Kuenen is het avontuur van Wies wel abrupt ten einde gekomen. Halverwege maart was er een feestavond gepland om het einde van de theaterproductie te vieren, maar vanwege het coronavirus vond deze avond geen doorgang. "We hebben via WhatsApp wel veel contact. Dat is prettig, maar we willen de productie graag samen afsluiten. Hopelijk kunnen we op termijn alsnog samen een feestje bouwen als deze crisis achter de rug is."

Afbeelding