Coronavlaggen in trek, kermis later


OIRLO | Door de coronacrisis staat er een streep door de Oirlose kermis die in mei zou worden gehouden. Kermissie, de plaatselijke werkgroep die in Oirlo de kermis organiseert, zit echter niet bij de pakken neer. De ogen zijn nu op juni gericht.


In overleg met kermisexploitant Ster-events hebben zijn met potlood de data zaterdag 13 juni tot en met dinsdag 16 juni in de agenda omcirkeld. Maar, zo laat Kermissie in het dorpsblad weten, is het nog even afwachten hoe dan de stand van zaken rond de coronacrisis is en of de gemeente Venray vervolgens hier haar goedkeuring aan wil en kan verlenen.


Coronavlaggen

De actie die de dorpsraad van Oirlo vorige week startte, mag nu al een succes worden genoemd. In een kleine week tijd zijn er ruim honderd vlaggen verkocht in strijd tegen corona, meldt de dorpsraad. Daarmee is de voorraad vlaggen met het opschrift Met elkaar, voor elkaar, al vroeg uitgeput. Vanaf maandag 20 april is de voorraad weer aangevuld, aldus de dorpsraad, die met de verkoop al 750 euro voor het Rode Kruis heeft opgehaald. De dorpsraad startte de actie om iedereen een warm hart toe te dragen in deze barre tijden, liet dorpsraadvoorzitter Anita Loonen vorige week in deze krant weten. "Ook in ons dorp heeft dit verschrikkelijke virus helaas slachtoffers gemaakt." Wie een vlag voor 7,50 euro per stuk wil bestellen, kan dat doen via info@dorpsraadoirlo.nl.