Online proeverij

Venray | De deuren van hun bedrijven openen, dat is wat ze willen. Giel van Driel en Gijs Schapendonk van Café Het Moment en Proeflokaal Goesting kunnen niet wachten tot ze hun vak weer mogen uitvoeren.


“Omwille van de gezondheid van onze medewerkers en van onze gasten zijn wij nog een tijdje gesloten. Een bizarre periode waarin we onze gasten missen, ons vak missen, we mooie evenementen moeten afblazen, de eerste zonnige terrasdagen aan onze neus voorbij zien gaan en waarin onze toekomst er nog niet meteen rooskleurig uitziet. Maar ook een periode waarin onze creativiteit en ons ondernemerschap getriggerd wordt”, aldus beide horeca-ondernemers.

Omdat beide heren een zogenaamde 'natte-horecazaak' (geen maaltijden) hebben, behoort bezorgen van maaltijden niet tot hun mogelijkheden. Beide bedrijven hebben daarom de handen ineengeslagen om op een andere manier de huiskamers van hun gasten binnen te komen. De weg naar een online proeverij was al snel gevonden. Beide ondernemingen hebben succesvolle online-pubquizen georganiseerd. De eerste proeverij wordt een bierproeverij, maar ook andere dranken gaan de revue passeren. “We zijn van plan om in ieder geval ook gin-tonics en wijnen in een proeverij te gaan verwerken.” De eerste proeverij vindt aanstaande zaterdag plaats om 20.30 uur en wordt live uitgezonden via YouTube op het kanaal van Goesting.

Om deel te kunnen nemen aan de proeverij dien je in het bezit te zijn van een proefpakket. Dit is alleen online te bestellen via Mister Hop. Op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur zijn de bestelde pakketten af te halen bij café Het Moment. Tijdens het ophaalmoment worden de richtlijnen van het RIVM natuurlijk in acht genomen.


Het proefpakket bestaat uit zes bieren (5x0.33cl + 1x0.75cl) en twee proefglazen. Een pakket is prima geschikt voor twee personen, maar met een beetje grote dorst krijg je het ook alleen op.