Dagmar Boom op archiefbeeld in actie namens Eurosped.
Dagmar Boom op archiefbeeld in actie namens Eurosped. Foto: Ewald Reinders

Nieuwe uitdaging voor Boom

Leunen | Ze had zich haar afscheid compleet anders voorgesteld, maar Dagmar Boom heeft haar laatste wedstrijd voor Team Eurosped al op zaterdag 7 maart gespeeld. De volleybalsters uit Leunen vertrekt na twee seizoenen bij de eredivisieclub uit Vroomshoop (Overijssel, red.). "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt de 19-jarige buitenaanvaller.


Die nieuwe uitdaging hoopt Boom te vinden bij een club in het buitenland. Om haar droom te verwezenlijken werkt ze samen met volleybalmakelaar Theo Hofland. "Eurosped heeft geprobeerd om mij nog een jaar in Nederland te houden, maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Ik ben klaar voor een buitenlands avontuur en sta te popelen om de stap te zetten. Theo helpt mij met de zoektocht naar een nieuwe club, maar hij heeft al verteld dat het vanwege de coronacrisis lang kan gaan duren."

Vrienden en bekenden vragen bijna dagelijks aan Boom waar ze zich gaat vestigen. Italië? Turkije? Duitsland? Servië? Polen? Een voorkeur voor een buitenlandse competitie heeft Boom niet. "Het belangrijkste is dat er veel en hard getraind wordt. Ik wil beter worden, leren van mijn medespeelsters. Het is geen ramp als ik niet meteen in de basisploeg kom. Als ik twee of drie betere speelsters voor me heb, dan word ik daar alleen maar beter van. Ik wil twee keer per dag trainen, volledig voor de sport leven. Bij Eurosped trainde ik één keer per dag. Dat vond ik te weinig."

Boom richt zich nog niet op de absolute topploegen in de Europese competities. Bij subtoppers en middenmoters past het volleybaltalent op dit moment beter. "Daar ligt de focus meer op hard werken en ontwikkelen. Dat is precies wat ik nu nodig heb." Omdat Boom nu zonder club zit, breken er spannende weken aan. Ze schuwt het buitenlandse avontuur niet, maar wil wel graag weten waar ze aan toe is. "Er zijn wel wat contacten, maar ik moet rustig wachten op de juiste club. Ik weet ook nog niet waar ik ga wonen, dus het blijft allemaal spannend. Ik merk wel dat ik eraan toe ben."

Het abrupte vertrek bij Eurosped voelt voor Boom wel een beetje wrang. "Ik heb eigenlijk van niemand afscheid kunnen nemen. Ik gaf ook training aan een jeugdploeg en ook die meiden heb ik niet meer gezien. Heel jammer allemaal. Ik had op een heel andere manier afscheid willen nemen, maar het is helaas niet anders. Ook de supporters, die altijd en overal voor ons klaarstonden, heb ik niet meer gezien."


Boom probeert nu thuis in Leunen fit te blijven voor het nieuwe volleybalseizoen. "We hebben wat gewichten op de kop kunnen tikken. Dat is wel fijn en ik kan trainen met mijn zusje Demi. Dat is eigenlijk het enige voordeel van deze crisis. Het is heerlijk om samen te trainen, dat hebben we lang niet kunnen doen."

Periode bij Team Eurosped komt abrupt tot een einde
Afbeelding