Veel behoefte aan materialen voor bescherming

VENRAY | Al eerder deed wijkverpleegkundige Debbie Mulders op Facebook een oproep voor mondkapjes, schorten met lange mouwen en handalcohol. Via deze krant wil ze dat nog een keer doen.


"Via Facebook zijn er toen enkele reacties gekomen. Heel fijn. Maar het blijft heel krap allemaal. Vooral zijn er te weinig FFP 2- en 3-mondmaskers die beter van kwaliteit en ook duurder zijn. Als we dringend iets nodig hebben, kunnen we ook een beroep doen op Zorg@Co, een coƶperatie van samenwerkende zzp'ers waarbij Zorgteam Venray ook is aangesloten."
Opvallend was dat tijdens de Facebook-oproep iemand een aantal stofmaskers aanbood die in de bouw worden gebruikt. Debbie Mulders liet direct weten ze graag over te willen nemen.


Ondertussen houdt Mulders zich zo goed mogelijk op de hoogte over de meest actuele richtlijnen van het RIVM. "Daar houden we ons strikt aan", zegt Mulders. "Hebben we vragen, dan nemen we hierover direct contact op. Ook via de coƶperatie Zorg&Co worden we op de hoogte gehouden van de nieuwste richtlijnen."

Zorg&Co is een koepel waarbij ongeveer 450 zelfstandigen zijn aangesloten op het gebied van verzorging, verpleging en maatschappelijk werk. De koepel biedt startende zzp'ers opdrachten aan, regelt verzekeringen en opleiding en kan de administratie doen.

Wie een tip heeft voor beschermingsmaterialen of thuis nog iets heeft liggen, mail naar zorgteamvenray@zorgenco.nl