Afbeelding
Foto: Jacques Hendrikx

Oorlogsmuseum zet 1,5 meter centraal

Overloon | Als de coronacrisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in Oorlogsmuseum Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan. Het wil daarom het eerste zogeheten 'anderhalvemetermuseum' van Nederland worden.

Het Oorlogsmuseum maakt in deze periode ook een aantal vlogs die op vrijdag en zaterdag Peel en Maas TV zijn te bekijken.



Elke dag dat het museum langer dicht is, wordt de bodem onder het museum dieper. Het wil dus zo snel mogelijk weer open en doet daar alles aan. Premier Rutte sondeerde eerder deze week de anderhalvemetereconomie. Het museum verwacht dat de intelligente lockdown nog lang kan duren. Maar óók dat de heropening daarna van winkels, musea enz. in kleine stapjes gaat gebeuren. Daaraan zullen strenge voorwaarden gekoppeld zijn. Het museum wil daarom zo snel mogelijk coronaproof worden, afgestemd op de anderhalve meter van Rutte. Het museum heeft daarom een AMT ingesteld, een Anderhalve Meter Team. Dat moet onderzoeken hoe voldoende ruimte gemaakt kan worden voor veilig bezoek, veilig inhalen en voor éénrichtingswandelverkeer voor bezoekers. Gelukkig is de fietsbrug al drie meter breed. Wat het museum betreft zou die dus vandaag al open mogen. Maar voorlopig houdt het rekening met een sluiting die nog tot 1 juni duurt. Foto: Jacques Hendrikx.