VieCuri start met Horizontaal Toezicht

In een tijd waarin VieCuri zich onophoudelijk inzet om patiënten die ziek zijn door het coronavirus zo goed mogelijk te ondersteunen, is het ziekenhuis ook nog steeds ‘gewoon’ een bedrijf.

VieCuri kreeg met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 van zorgverzekeraar VGZ een predicaat waardoor er minder kosten worden gemaakt en die kosten ook nog eens sneller inzichtelijk zijn voor ziekenhuis, patiënt en zorgverzekeraar. “Wij zijn trots dat we samen met VGZ deze mijlpaal hebben bereikt”, zegt IJsbrand Schouten, lid Raad van Bestuur VieCuri. “Het is een win-winsituatie. Wij hebben sneller en beter inzicht in de zorgkosten voor patiënten, er is minder werkdruk en zijn er minder kosten voor beide partijen.”


Met het predicaat ‘Horizontaal Toezicht correct registreren en declareren’ ziet VieCuri erop toe dat zorg op de juiste manier geregistreerd en gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraar. In plaats van controles achteraf, werken bij Horizontaal Toezicht ziekenhuizen en zorgverzekeraars samen om de rechtmatigheid van de declaraties aan de voorkant te borgen. Duidelijke afspraken vooraf versterken het wederzijdse vertrouwen hierover.


“Het afgelopen jaar hebben wij samen met VGZ een intensief traject doorlopen”, schetst Schouten. “Zo worden bijzonderheden in de zorgadministratie in een vroeg stadium gesignaleerd. Hiermee voorkomen wij foute declaraties en correcties achteraf. Voor de patiënt betekent dit sneller en beter inzicht in de zorgkosten en het eigen risico. En zorgverzekeraars hoeven minder controles achteraf uit te voeren en dat werkt veel efficiënter.”


Vertrouwen is het fundament
VieCuri sluit hiermee aan bij de circa 20 van de 80 ziekenhuizen in Nederland die zijn overgegaan op de werkwijze Horizontaal Toezicht. “Mooi dat nu ook VieCuri het predicaat heeft gekregen en wij landelijk steeds meer samenwerken aan een groeiend onderling vertrouwen”, zegt Kees Hamster, lid Raad van Bestuur en CFO Coöperatie VGZ. “Vertrouwen is het fundament van de samenwerking tussen VGZ en VieCuri. Op die manier dragen we samen zorg voor een juiste besteding van zorggelden.”

De Bijenwacht

Zoals elk jaar zijn ook in 2020 onderstaande imkers paraat om bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje zich hierover te ontfermen


Het gaat alléén om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur e.d. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient men zich te wenden tot een erkend bestrijdingsbedrijf. Vanwege het coronavirus zal de imker ter plekke een afweging maken of dit veilig kan.Beschikbaar zijn gebied Venray René Rutten, mobiel 06-10196977, gebied Merselo Evelyn van Geenen, mobiel 06-17101570, gebied Oostrum Wim Jacobs, telefoon 0478– 585652, gebied Wanssum Chris Peters, mobiel 06-53305123 of telefoon 0478-532036, gebied Blitterswijck Jan Aerts, telefoon 0478-532557 of mobiel 06-42103618, gebied Ysselsteyn, Veulen, Meerlo en Heide H. Potten, telefoon 0478-541579/ mobiel 06-13434377, gebied Castenray Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Vergadering Confetti afgelast

Confetti is een closeharmonygroep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De algemene ledenvergadering van woensdag 22 april en de repetities op woensdag gaan tot nader order niet door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom na de coronaperiode gerust binnen in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om te kijken. Ook tieners zijn van harte welkom.

Afgelasting koffieochtenden

Wijkraad Centrum Venray heeft vanwege het coronavirus de koffieochtenden afgelast voor april en mei. Als het mogelijk is om in juni nog een bijeenkomst te plannen, dan zal dit zeker gebeuren.


Dit is mede afhankelijk van het feit of de schouwburg vanaf 1 juni weer opengaat voor publiek. Zo niet, dan is de eerstvolgende koffieochtend in september.

Toneel Crescendo op Peel en Maas TV

Op Peel en Maas TV zijn de komende dagen ’s morgens om 9.00 uur toneelvoorstellingen te zien van de Ysselsteynse toneelclub Crescendo. De serie begint donderdag 16 april om 9.00 uur met het toneelstuk Ballingschap in de Peel en eindigt op woensdag 22 april om 9.00 uur met Madre Mia.

Toneelvoorstellingen en/of andere voorstellingen die ooit op dvd zijn opgenomen en op tv uitgezonden mogen worden, blijven van harte welkom bij de redactie van Peel en Maas (TV). “Muziek, cabaret, carnaval: in deze coronatijd zijn en blijven we op zoek naar lokale voorstellingen voor de vele thuiszitters”, zegt hoofdredacteur Ron Koenen van Peel en Maas (TV). “Ook de komende week lukt het weer om een aantal nieuwe uitzendingen op de lokale buis te brengen, zoals komend weekend, zowel zaterdag als zondag om 15.00 en 20.00 uur, de originele jubileumshow Gèr Gedaon en het laatste optreden van Grad en Petran op de zittingsavond Circus Mök van vastelaovesvereniging De Piëlhaas.”


Voorstellingen

Toneelvoorstellingen en/of andere voorstellingen die ooit op dvd zijn opgenomen en op tv uitgezonden mogen worden, blijven van harte welkom bij de redactie van Peel en Maas (TV).


Verzoek

Heeft u een dvd die uitgezonden mag worden op Peel en Maas TV? Neem dan contact op met de redactie via redactie@peelenmaasvenray.nl.