Vanaf links op de foto Robert-Jan Hulsman, Dirk Ueberbach, Gijs Schapendonk  en Rob van Lieshout.
Vanaf links op de foto Robert-Jan Hulsman, Dirk Ueberbach, Gijs Schapendonk en Rob van Lieshout. Foto: Rikus ten Brücke

Video: 'Ik Rooj maar wat' krijgt vervolg

Venray | De eerste editie van de thuisquiz 'Ik Rooj maar wat', die afgelopen vrijdagavond werd gehouden, is een groot succes geworden.


Ruim 250 teams kruisten de degens met elkaar op basis hun kennis over het heden en verleden van Venray in een online quiz. De quiz werd live via het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV uitgezonden en gepresenteerd door Gijs Schapendonk en Rob van Lieshout.

Nieuwsgierig? Bekijk de quiz hier!



De door de Venrayse singer-songwriter Etan Huijs samengestelde quiz liet de hersenen van de deelnemers goed kraken, de vragen waren uitdagend en afwisselend. Van het Venrays verleden als onderdeel van België of het Hertogdom Opper-Gelre tot de wielerploeg van Wout Poels in 2020. Ook de kerkdorpen van de gemeente Venray passeerden tijdens de vragenrondes de revue. "De fotovragen die tussen iedere ronde aan bod kwamen, maakten van de quiz een feest van herkenning. De quiz vond online plaats en kon door iedereen vanuit zijn eigen huiskamer worden gemaakt", vertelt Gijs Schapendonk enthousiast.


Venray Bloeit! ondersteunde de initiatiefnemers van de quiz door het beschikbaar stellen van advertentieruimte en een aantal prijzen. De prijzen worden uitgedeeld in de vorm van Venray-bonnen. De Venray-bon is een initiatief van Venray Bloeit! en in te leveren bij een groot aantal winkels, horecabedrijven en musea in de gemeente Venray.

Tweede editie van de thuisquiz op vrijdag 24 april


Hoewel meedoen zeker in deze tijd belangrijker is dan winnen, werd er toch vol gestreden om de prijzen. De top 5 van de deelnemende teams ziet er als volgt uit: Twie Krooje (5), De Coxies (4), Dani (3), Team Sjek (2) en de winnaar is Nimma (1). De nummer 3 wint een bon ter waarde van 20 euro, de nummer 2 een bon ter waarde van 30 euro en de winnaar gaat ervandoor met de Venray-bon ter waarde van 50 euro.

De winnaars worden door de organisatie ook per mail van de uitslag op de hoogte gebracht. Direct na afloop van de quiz stroomden de verzoeken voor een volgende editie binnen. Een verzoek waar de organisatie graag gehoor aan geeft. Op dit moment zijn de initiatiefnemers, Gijs Schapendonk en Dirk Ueberbach, druk bezig met het opzetten van een tweede editie.

Gesprekken met Peel en Maas TV voor een live-uitzending via het televisiekanaal zijn inmiddels positief afgerond. De volgende editie van de quiz wordt op vrijdagavond 24 april vanaf 20.30 uur ook live uitgezonden op Peel en Maas TV. De presentatie ervan is wederom in handen van Rob van Lieshout en Gijs Schapendonk. Middels het uitzenden via het tv-kanaal verwachten de initiatiefnemers een bredere doelgroep in Venray e.o. te kunnen bereiken. De quiz is een initiatief van Gijs Schapendonk (Proeflokaal Goesting) en Dirk Ueberbach (Creative Group). "Ook editie twee moet weer een leuke avond voor iedereen in Venray en omgeving worden. Doe lekker mee, dan maken we er samen weer een succes van!”

Volgende week volgt via nieuwsblad Peel en Maas en Peel en Maas TV meer informatie over de tweede editie van de thuisquiz 'Ik Rooj maar wat'.