Dankzij een hoogwerker konden er toch familiebezoeken plaatsvinden bij Vincentiushof 3 in Venray.
Dankzij een hoogwerker konden er toch familiebezoeken plaatsvinden bij Vincentiushof 3 in Venray. Foto: Jolijn van Goch

Video's: Familiebezoek met hoogwerker

Venray | De bewoners van Vincentiushof 3, een locatie van De Zorggroep, mogen al ruim vier weken geen bezoek meer ontvangen. Dat wil zeggen dat sommigen hun echtgenoot al wekenlang hebben moeten missen.

Om de pijn en het gemis wat dragelijker te maken, kwamen de zorgverleners Anita Wilms en Jelle Feld-Teunissen in actie. "Vincentiushof 3 is een bovenwoning, even zwaaien vanaf de begane grond heeft dus geen zin en videobellen is voor veel van onze bewoners te moeilijk. Er moest echt een hoogwerker aan te pas komen en die hebben we gelukkig kunnen regelen. Een bedrijf uit Maashees wilde graag pro Deo meewerken aan ons initiatief en zaterdagochtend vonden de eerste familiebezoeken al plaats. Het is snel gegaan."



Echtgenoten en andere familieleden konden in de hoogwerker omhoog om hun dierbaren te zien. "We hadden een bezoekschema gemaakt, waar iedereen zich netjes aan gehouden heeft. Onze bewoners, veelal dementerende ouderen, hebben we pas een paar minuten voor het bezoek op de hoogte gebracht. De reacties waren geweldig en op alle gezichten verscheen een brede glimlach. Bij de bewoners was de verbazing bij het zien van de familieleden groot. Het was zo bijzonder om mee te maken. Zaterdagochtend twijfelde ik over het slagen van de actie, maar het verliep zoals we hadden gehoopt. Heel dankbaar om te mogen doen."

De actie krijgt komend weekeinde weer een vervolg. Ook dan worden er de nodige familiebezoeken gepland.

Familieleden hebben elkaar al weken niet gezien