Duim omhoog: samen sterk voor het Venrayse ziekenhuis.
Duim omhoog: samen sterk voor het Venrayse ziekenhuis. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Duim omhoog voor ziekenhuizen

Venray | Een aantal bedrijven uit de gemeenten Bakel, Helmond en Gemert heeft een tiental levensgrote, rode duimen met daarop de tekst 'Samen sterk' verspreid en geplaatst bij tien ziekenhuizen in hun omgeving.


Op deze manier willen de ondernemers zorgverleners bedanken en een hart onder de riem steken. Duimen omhoog, voor iedereen: samen staan we sterk.


Bij VieCuri is vrijdagmorgen de duim neergezet bij de hoofdingang van locatie Venray. "VieCuri is natuurlijk ontzettend blij met dit mooie, hartverwarmende gebaar", meldt een woordvoerster van het ziekenhuis.

Ook burgemeester Winants had in een uitzending bewondering voor VieCuri


"Het initiatief komt uit een goed hart en alle partijen waren meteen enthousiast om belangeloos deel te nemen", meldt de Venrayse ondernemer Henny de la Roy van VDG De La Roy.

De deelnemende bedrijven benadrukken ieder dat ze het belangrijk vinden dit signaal te blijven uitdragen. "Zonder de goede zorg waren de inwoners, onze collega's, familie en vrienden, in Noord-Brabant en de omliggende regio's nog zwaarder getroffen. We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken, en willen dat op deze manier doen. We hopen dat deze boodschap overkomt."

De duimen zijn in overleg met de locaties geplaatst bij ziekenhuizen, van Venray tot aan Breda, en blijven de komende weken staan.

Daarna wordt gekeken of ze verder gebruikt kunnen worden, of gerecycled worden tot nieuwe producten. De duimen zijn mogelijk gemaakt door Kingspan Unidek, Mosman Spuiterij, MKG Koeriers en VDG De la Roy. Wilms bestrating leverde de tegels voor de verzwaring van de duimen.

'Blij met dit mooie, hartverwarmende gebaar'

Ook wethouder Anne Thielen van de gemeente Venray waardeert het initiatief. Ze kwam vrijdagmorgen haar steun betuigen voor de actie. "Duimen omhoog voor onze zorghelden. Geweldig om te zien hoe bedrijven uit de omgeving, waaronder VDG De La Roy, levensgrote duimen plaatsen bij ziekenhuizen. Iedereen is trots op onze zorg", meldt ze op Twitter.