Afbeelding
Foto: Persfoto

Speeltuin timmert aan de weg

Overloon | Speeltuin Gewoon Buiten in Overloonj heeft weer toekenningen van duizenden euro’s van verschillende fondsen ontvangen.


De speeltuin kreeg onder meer 5000 euro van NSGK en 7120 euro van het VSB-fonds. Van het bedrag van het VSB-fonds kan een zeszwaai-schommel aangeschaft worden. Van een deel van het geld van NSGK zijn de paden aangepast door Denli Denli en is er een pad naar de kabelbaan gerealiseerd. Het resterende bedrag wordt gereserveerd voor de aanschaf van extra speelpanelen, zodat de speeltuin het speel-/muziekstraatje kan uitbreiden met speelpanelen op rolstoelhoogte. Inmiddels is ook de toekenning van 2500 euro van HandicapNL, als bijdrage voor de speelpanelen, binnen.


"Verder willen wij van de gelegenheid gebruikmaken om het fonds Het Gehandicapte Kind (voorheen bekend als NSGK. red.) nogmaals te bedanken als één van onze hoofdsponsoren. Zij verhogen namelijk al onze inkomsten van ondernemers en serviceclubs met 50 procent", meldt voorzitter Renuka de Kunder. De speeltuin is vanwege het coronavirus dicht t/m 28 april.