Voedselbank stopt met bezorging

Venray | Voedselbank Limburg-Noord bezorgt de voedselpakketten deze week niet meer aan huis. Om uiteenlopende redenen was het voor de vrijwilligers van de voedselbank niet te doen om alle 180 pakketten aan de deur te bezorgen. "Het was een gigantische operatie. We begonnen op donderdag om 13.00 uur en op vrijdag moesten er nog steeds pakketten bezorgd worden", vertelt voedselbank-voorzitter Gerda van Stelten.


De voedselpakketten kunnen deze week weer gewoon bij de voedselbank worden afgehaald. Wél heeft de voedselbank verschillende maatregelen getroffen. Zo worden de pakketten buiten uitgereikt. "Het is ook belangrijk om voldoende afstand te houden. We hebben in Venray een vrijwilliger met ervaring in de handhaving die daar op toeziet, in Horst krijgen we hulp van een bode en in Gennep van handhaving. Dus hopelijk verloopt het zonder problemen. Het is belangrijk dat mensen hun pakket pakken en direct naar huis gaan. Voor een praatje is nu even geen ruimte helaas."

Toch neemt de voedselbank nog meer maatregelen. Zo kunnen de inwoners van Venray hun pakketten ophalen op woensdagavond en donderdag en de inwoners van de dorpen hebben allemaal een tijdschema gekregen. "We hebben blokken gemaakt van dertig minuten en in die periode komen gemiddeld tien klanten. Zo proberen we de drukte zo goed mogelijk te spreiden. We willen natuurlijk de richtlijnen van het kabinet in acht nemen."


De uitgifte van de voedselpakketten is nu tweewekelijks. Of dat ook de komende periode zo blijft, is nog niet duidelijk. De volgende uitgifte is in de week van 23 april. Daarna verandert de situatie waarschijnlijk weer."

De voedselbank krijgt ook in crisistijd hulp uit verschillende hoeken. Zo hebben enkele bedrijven bijgesprongen met het leveren van kartonnen dozen voor de voedselpakketten. "We zaten bijna zonder. Voor de volgende uitgifte hebben we nog voldoende, maar daarna moeten we het nog bekijken."

Van Stelten is daarnaast ongelofelijk trots op de ongelofelijke inzet die de vrijwilligers op dit moment tonen.
"Iedereen staat voor elkaar klaar. Ook de vrijwilligers die momenteel thuis zitten, dragen hun steentje bij. Daar ben ik zo trots op. We hebben een hele mooie club vrijwilligers. Ook de extra vrijwilligers wil ik hartelijk danken voor hun inzet. We krijgen hulp uit verschillende hoeken en die kunnen we goed gebruiken."