Gemeente Venray neemt oproep minister ter harte


Venray | Bij de gemeente Venray staat in deze crisisperiode handhaving van ongeoorloofde situaties op campings en vakantieparken op een laag pitje.


Hiermee komt Venray tevens tegemoet aan de oproep van minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen. Zij riep onlangs gemeenten en veiligheidsregio’s op om bewoners van vakantieparken niet op straat te laten belanden tijdens de coronacrisis. De minister vraagt nu niet te handhaven op permanente bewoning van vakantieparken tenzij er sprake is van een onveilige situatie of criminaliteit. Daarnaast mag een eventuele sluiting van vakantieparken of campings geen gevolgen hebben voor bewoners, liet de minister weten. "Op campings in Venray waar arbeidsmigranten verblijven, zoals De Zwaluw in Ysselsteyn, is dat al sowieso niet aan de orde", zegt een woordvoerder van de gemeente Venray. "Die mensen zitten daar in caravans met eigen sanitair." Een van de landelijke maatregelen in verband met het coronavirus is dat gemeenschappelijke sanitaire ruimten op campings dicht moeten blijven.


Oproep LLTB

VENRAY | Het hoofdbestuur van de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) roept in een brief Limburgse gemeenteraden op in deze crisistijd 'verantwoordelijk om te gaan met nieuwe agrarische plannen en lopende procedures'. De LLTB stelt voor om termijnen voor zienswijzen op te rekken en om ze per mail of telefonisch in te kunnen dienen.