Afbeelding
Foto: Duijf & van Kreij Uitvaarten

Kon ik er maar bij zijn…

Venray | Iedereen van ons moet helaas vroeg of laat afscheid nemen van een dierbaar persoon. We vormen allemaal een beeld hoe we graag afscheid willen nemen en hoe ons eigen afscheid eruit mag komen te zien. En dan slaat de coronacrisis toe. De wensen van de overledene kunnen vaak niet of maar gedeeltelijk worden ingewilligd, tegen ieders wens in. Het volgen van de RIVM-richtlijnen en de besluiten van de overheid bepalen anders dan jij of jouw nabestaanden zouden willen.


Er moeten keuzes worden gemaakt. Wie mag er wel en niet bij het afscheid aanwezig zijn. Dit in een periode waarin je als naasten van de overledene al genoeg aan je hoofd hebt.


Om iedereen de mogelijkheid te geven er toch een beetje bij te zijn, is het mogelijk om de afscheidsdienst te volgen via een livestream. GlaswebVenray kan op elke locatie, waar een glasvezelaansluiting aanwezig is, zorgen dat het streamingskanaal wordt opengezet. Hierdoor kan er via de digitale snelweg het signaal probleemloos over de wereld en dus ook bij jou naar de huiskamer worden gestuurd.
Het grote voordeel van de snelle glasvezel upload verbinding is het feit dat beeld en geluid synchroon blijven lopen. Wim Wijnhoven van Audica heeft een eigen Facebookkanaal ‘Uitvaart Video’ waar hij de afscheidsdienst live kan uitzenden. “Dit werkt goed en is zeer zeker een meerwaarde om nabestaanden met elkaar te verbinden zodat men toch de uitvaart mee kan volgen”, weet Glenn van Kreij van Duijf & van Kreij Uitvaarten te vertellen. GlaswebVenray neemt hier zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en zal de streamingslijn kosteloos openzetten voor deze diensten.


Wanneer iemand een afscheidsdienst wil live streamen, dan kan er minimaal drie werkdagen voor de dienst contact worden opgenomen met GlaswebVenray. De uitvaartondernemers binnen de gemeente Venray zijn van deze mogelijkheid op de hoogte. Ook kan Wim Wijnhoven van Uitvaart Video (Audica) het openen van en het live uitzenden via het streamingskanaal voor u regelen. Hierdoor kan iedereen erbij zijn en heeft u als naaste van de overledene in deze moeilijke periode een zorg minder.


Foto: Duijf & van Kreij Uitvaarten