Deelnemers van de zesde editie van de Singelloop.
Deelnemers van de zesde editie van de Singelloop. Foto: Henk Lammen

Video: Organisatie zet streep door zevende Singelloop

Venray | De zevende editie van de Venrayse Singelloop op zondag 4 oktober is afgelast. De organisatie van het evenement heeft het evenement verschoven naar 3 oktober 2021. "Dit is op dit moment de enige juiste beslissing", vertelt voorzitter Brendan Rijsdijk van de Singelloop. "We hebben ons relatief jonge evenement nog nooit afgelast. Het is heel erg vervelend."

Vorig jaar werd de Singelloop nog geteisterd door regen



De organisatie van het evenement ontwaakt in de maanden februari en maart uit haar winterslaap. Rijsdijk begon in de eerste maanden van 2020 enthousiast met het werven van nieuwe sponsoren. "In het begin kwam het coronavirus nog niet ter sprake, maar dat is nu wel anders. Veel bedrijven missen op dit moment de financiƫle armslag om ons te steunen. Volkomen begrijpelijk natuurlijk, maar het gaf ons wel stof tot nadenken."


Na een crisisberaad werd besloten vroegtijdig de stekker uit de zevende editie te trekken. "Dat heeft niet alleen met de sponsoren te maken. Normaal gesproken opent onze inschrijving op 1 mei. Op dit moment weten we natuurlijk niet hoe de situatie over twee maanden is. Als minder mensen zich inschrijven, dan hebben we nog minder inkomsten. Dan is het onverantwoord om door te gaan met de organisatie." Ook speelde mee dat de organisatie van de Venrayse Singelloop nu nog geen kosten heeft gemaakt. "We hebben nog geen afspraken vastliggen op papier. Als we nu onverantwoorde kosten zouden maken om het evenement alsnog te draaien in oktober, dan zou dat onjuist voelen. We hebben daarom besloten om, gezien alle vraagtekens en onzekerheden, het evenement te verschuiven naar 2021. Dan gaan we er samen met onze sponsoren, deelnemers en vrijwilligers een geweldige editie van maken."


In 2019 verschenen er 1.372 mensen aan de start van de Venrayse Singelloop. Afgelopen jaar trotseerden alle deelnemers de stromende regen.