Vicevoorzitter Mikey Ellery van Dorpsraad Oirlo hijst de vlag,  dorpsraadlid Ronald de Lang houdt samen met -voorzitter Anita Loonen-Emonts de vlag vast.
Vicevoorzitter Mikey Ellery van Dorpsraad Oirlo hijst de vlag, dorpsraadlid Ronald de Lang houdt samen met -voorzitter Anita Loonen-Emonts de vlag vast. Foto: Petra Raymakers

Video's: Dorpsvlaggen tegen corona


Oirlo | Oirlo hing dinsdagavond de vlag uit in de strijd tegen corona.

Op het dorpsplein werd de vlag ‘Met elkaar, voor elkaar’ in top gehesen. "Dit doen wij omdat wij trots zijn op iedereen die ons door deze crisis heen helpt, in strijd tegen het coronavirus, maar ook om iedereen een warm hart toe te dragen in deze barre tijden. Ook in ons dorp heeft dit verschrikkelijke virus helaas slachtoffers gemaakt", zegt voorzitter Anita Loonen-Emonts. De vlag kost 7,50 euro en is telefonisch te bestellen bij de leden van de plaatselijke dorpsraad of via e-mail info@dorpsraadoirlo.nl. Bestellen kan ook door een gesloten enveloppe met gepast geld, voorzien van naam en adres, in de brievenbus te stoppen bij Albertine Steeghs, De Leng 22 in Oirlo. De gehele opbrengst van de actie gaat naar het Rode Kruis. Dorpsraad Oirlo sluit hiermee aan bij een landelijke actie.