Door de McDrive te verlengen zijn problemen op de Maasheseweg verholpen.
Door de McDrive te verlengen zijn problemen op de Maasheseweg verholpen. Foto: Rikus ten Brücke

Video: Drukte bij McDonald's

Venray | Alle restaurants van McDonald's in Nederland zijn momenteel gesloten. Bij de vestiging in Venray is alleen de McDrive nog geopend en dat zorgt voor logistieke problemen. Zo stonden er afgelopen week regelmatig files tot op de Maasheseweg. Om verdere problemen te voorkomen, heeft het restaurant maatregelen getroffen.



De drukte bij de fastfoodketen is ook burgemeester Luc Winants opgevallen. "Ik begrijp dat dit voor veel mensen nog een klein leuk uitje is, maar het loopt zo wel uit de hand. Ik raad daarom iedereen aan om wat anders te gaan doen als het druk is bij McDonald's. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk barbecueën met producten van onze lokale ondernemers."


Files

Het parkeerterrein van McDonald's is vanwege de veiligheid gesloten en om files te voorkomen zijn er maatregelen getroffen. "We hebben de McDrive verlengd en op die manier kunnen er meer auto's in de wachtrij plaatsnemen. Zo voorkomen we verkeersproblemen op openbare terreinen. Daarbij is het belangrijk om met de lokale autoriteiten te overleggen", legt een woordvoerder van McDonald's uit. De McDrives in Nederland mochten vanaf 17 maart weer open, maar de situatie is momenteel anders dan gebruikelijk. "We vermijden al het lichamelijk contact. De betalingen worden uitsluitend gedaan met de pinpas en de betaalautomaat wordt uitgereikt op een stok." Ook in het restaurant zelf zijn maatregelen getroffen. "We hanteren tijdens de coronacrisis een andere menukaart. Bewerkelijke gerechten maken we tijdelijk niet. We hebben minder medewerkers nodig en ook zij moeten afstand bewaren. De gezondheid van onze medewerkers en gasten staat immers voorop."

De door McDonald's getroffen maatregelen, hebben volgens de gemeente Venray effect. "We hebben afgelopen weekend extra gecontroleerd bij McDonald's en de getroffen maatregelen die het restaurant zelf heeft getroffen, zijn effectief gebleken."

Afbeelding