Rovadi breidt fors uit met bedrijfshal


YSSELSTEYN | Landbouwmechanisatiebedrijf Rovadi breidt flink uit op de Agrobaan in Ysselsteyn met een bedrijfshal. Het bestemmingsplan moet daarvoor worden aangepast. Het Venrayse college verleent daar medewerking aan.


Rovadi, gespecialiseerd in de verkoop, onderhoud en reparaties van tractoren, beregeningsinstallaties en andere land- en tuinbouwmachines, heeft momenteel al de locaties Agrobaan 13 en 15 in gebruik. Door groei en ruimtegebrek huurt Rovadi daarom een deel van de bedrijfshal op de locatie Agrobaan 11. Vlakbij de rotonde op de N270 moet een nieuwe bedrijfshal komen die niet past in vigerende bestemmingsplan. De hal wordt deels twaalf meter hoog terwijl acht meter is toegestaan, valt deels buiten het bouwvlak en overschrijdt de maximaal toegestane oppervlaktemaat van 5.000 vierkante meter. Rovadi wil doorgroeien naar 15.000 vierkante meter. Om de lokale bedrijven de ruimte geven en ze niet naar een ander bedrijventerrein te hoeven sturen, staat de gemeente groter bedrijven toch toe. Daarmee moet ook de werkgelegenheid in Ysselsteyn en omgeving worden behouden.

Het college wil op het plan geen inspraak verlenen omdat naar zijn mening in dit geval geen sprake is van een politiek- of maatschappelijk gevoelige kwestie.