Rooy mien dörp ien de Piël

An Leijssen had zich voorgenomen om met een deel van vrouwenjoekskapel Van Toete Noch Blaoze Rooy mien dörp ien de Piël te spelen op eerste paasdag. Vanuit de galmgaten zouden de klanken van het lied zondagmiddag neerdalen over het Venrayse centrum, maar het initiatief is afgeblazen. "Het is nu niet veilig", vertelt Leijssen. "Als de crisis straks achter de rug is, pakken we dit initiatief zeker op."

'Let op spelende kinderen'

Burgemeester Luc Winants krijgt steeds vaker van de boa's te horen dat er veel kinderen in de gemeente spelen op pleintjes zonder ouderlijk toezicht. "Dat is jammer", vertelt Winants voor de camera's van Peel en Maas TV.


"Het is zeker in deze tijd belangrijk om uw kinderen goed in de gaten te houden. De kinderen moeten zich ook buiten aan de regels houden." Toch is afgelopen weekeinde volgens de burgemeester zonder grote incidenten verlopen. "McDonald's heeft de wachtrij aangepakt en dat is erg goed gegaan. Daarnaast was er een lange wachtrij bij een ijssalon op de Grote Markt, maar ook daar hielden de mensen zich netjes aan de regels. Mijn complimenten." Tijdens het televisieprogramma was er ook nog ruimte voor andere onderwerpen. Zo had Winants het over de eikenprocessierups. "We zijn daar druk mee bezig. Ook tijdens de coronacrisis gaan we de rups zo goed mogelijk bestrijden. Wethouder Vervoort is daar inmiddels al erg druk met bezig."

Fietstocht afgelast, fietsvierdaagse onzeker

Ook de zogeheten Meitocht van stichting Fietsvierdaagse Venray is afgelast vanwege het heersende coronavirus.


'Naast het gezamenlijk fietsen maken ook de stopplaatsen bij een attractie en een terrasbezoek een wezenlijk onderdeel uit van het fietsplezier. Gelet op de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus volgen we minimaal de richtlijnen en voorschriften die door de overheid zijn afgekondigd. Immers, de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers mogen niet in het gedrang komen’, meldt de organisatie in haar nieuwsbrief. 'We zijn daarom genoodzaakt om de Meitocht, die gehouden zou worden op 24 mei 2020, te annuleren’. Of de Venrayse fietsvierdaagse wel doorgang vindt, is nog niet bekend. ‘De huidige maatregelen van de overheid zijn van kracht tot 1 juni, maar het is onduidelijk wat in de maanden hierna mag en kan. Dit betekent dat het voor het eerst in 36 jaar onzeker is of Fietsvierdaagse Venray, dit jaar gepland van 21 t/m 24 juli 2020, door kan gaan. De fietsvierdaagse is een groot evenement, waarbij veel deelnemers samen verschillende plekken bezoeken en er na afloop altijd een gezellige nazit is. Naast het fietsen zullen ook deze activiteiten veilig plaats moeten kunnen vinden. In de bestuursvergadering in de maand mei zullen we hierover een besluit nemen. We houden u op de hoogte', meldt de organisatie.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De algemene ledenvergadering van 22 april en de repetities op woensdag gaan tot nader order niet door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl .

Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen in de Paterskerk gaat voorlopig niet door, wegens de richtlijnen van bisdom Roermond over het coronavirus. Ook geen repetitie op maandag in de Paterskerk. Contact Lies Geuijen 06 18242600. Voor informatie over het Zonnelied kunt u contact opnemen bij A.van Steen tel. 588131, of bezoek een van onze repetities op maandagavond. Voorlopig niet dus. E-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Ophalen oud papier

Vanwege tweede paasdag haalt DOS Venray nu op dinsdag 14 april oud papier op in de wijk Landweert III. Er wordt begonnen om 09.00 uur. Gelieve het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant te zetten.

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie..Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij ons koor. Kom gerust binnen in de Galmhut op Langeweg 92 te Venray op dinsdagavond of vrijdagavond rond 19.30 uur om eens te luisteren en te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

De Bijenwacht

Zoals elk jaar zijn ook in 2020 onderstaande imkers paraat om bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje zich hierover te ontfermen


Het gaat alléén om vrij hangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur e.d. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient men zich te wenden tot een erkend bestrijdingsbedrijf. Vanwege het coronavirus zal de imker ter plekke een afweging maken of dit veilig kan.Beschikbaar zijn gebied Venray René Rutten, mobiel 06-10196977, gebied Merselo Evelyn van Geenen, mobiel 06-17101570, gebied Oostrum Wim Jacobs, telefoon 0478– 585652, gebied Wanssum Chris Peters, mobiel 06-53305123 of telefoon 0478-532036, gebied Blitterswijck Jan Aerts, telefoon 0478-532557 of mobiel 06-42103618, gebied Ysselsteyn, Veulen, Meerlo en Heide H. Potten, telefoon 0478-541579/ mobiel 06-13434377, gebied Castenray Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Trainer dames Holthees-Smakt gezocht

Voetbalvereniging Holthees- Smakt is op zoek naar een nieuwe trainer voor het dameselftal, voor het komend seizoen. De dames trainen twee keer in de week en spelen zondags hun wedstrijden. Interesse? Neem dan contact op met iemand van het bestuur van de voetbalvereniging of meld je via het contactformulier op de website vvholtheessmakt.nl.