Politiek prijst gedrag inwoners in crisistijd

VENRAY | Bij de acht fractievoorzitters en burgemeester Luc Winants bestaat de indruk dat in Venray de voorschriften die in verband met de coronacrisis zijn genomen over het algemeen goed worden nageleefd.


Dat werd duidelijk tijdens het presidiumoverleg van maandag. 'De maatregelen vereisen een zekere discipline van de inwoners', meldt het verslag. 'De algemene indruk is gelukkig dat veruit de meeste mensen zich keurig aan de regels en adviezen houden. Een probleem bij de McDonald’s, waar de toeloop te groot was, is in goed overleg opgelost. Af en toe zijn er wel wat groepen jongeren die aangesproken moeten worden.' Het geven van boetes moet een laatste middel zijn', vinden fractievoorzitters en burgemeester. 'Op de eerste plaats wordt bij mensen een beroep gedaan op hun eigen verantwoordelijkheid. Wat betreft de weekmarkt kan geconcludeerd worden dat deze ordentelijk en veilig verloopt'.


Vierde editie Pleinfestijn uitgesteld

Venray | Gezien de situatie rondom het coronavirus is het Pleinfestijn voor juni dit jaar afgelast.


Voor het vierde jaar op rij hadden negen Venrayse horecabedrijven de handen ineengeslagen voor het Pleinfestijn. De plannen voor de nieuwste editie waren in volle ontwikkeling. Het muzikale muziekspektakel op het Henseniusplein zou uitgroeien tot een driedaags evenement en op zondagmiddag was de Telekids Road Show gevraagd een vierdaagsefeest te komen bouwen. Met deze initiatieven wilden de ondernemers alle deelnemers van de Venrayse avondvierdaagse trakteren op een leuke middag.

De initiatiefnemers achter het Pleinfestijn staan te popelen om, zodra het mag en weer goed voelt, een Pleinfeest te organiseren. 'Een feest waar we elkaar weer mogen ontmoeten, waar we mogen genieten en mogen proosten op het openbare leven dat zijn draai weer weet te vinden', laat de organisatie weten.

Tot die tijd blijven de verschillende horecabedrijven ieder op hun eigen manier bezig. De een met het opknappen van de zaak of een wekelijkse pubquiz, de ander door hun maaltijden rond te brengen. Kortom, de horeca in Venray blijft bezig en staat voor iedereen klaar.