1 aprilgrap op Raayland College

Venray | Dat de centrale eindexamens dit schooljaar zijn geschrapt vanwege het coronavirus, werd door Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, bekendgemaakt. Dat er ook een streep door de schoolexamens zou gaan, heeft de minister nooit verkondigd. Toch werd die boodschap wel rondgestuurd onder examenleerlingen van het Raayland College.


De brief met het nieuws werd op woensdag 1 april verspreid via WhatsApp. "Het gaat om een 1 aprilgrap. De schoolexamens zijn zeker niet geschrapt, maar er wordt wel wat aangepast in het rooster", laat een woordvoerder van de school weten. "Er wordt nu keihard nagedacht over hoe de schoolexamens invulling krijgen. Dus welke schoolexamens op afstand afgenomen kunnen worden, denk aan mondelingen, en welke echt fysiek op school gedaan moeten worden, zoals praktische vaardigheden."


De schoolexamens van het Raayland College stonden oorspronkelijk gepland op 6, 7 en 8 april. Die zijn nu verzet naar 6, 7 en 8 mei. 'Verder blijft het examenrooster onveranderd. We nemen deze dagen nog om de omzetting naar digitale afname goed voor te bereiden', laat de middelbare school via de officiƫle website weten.