Sprekersplein gaat hoe dan ook door

Venray | Het Sprekersplein van dinsdag 14 april gaat gewoon door, maar wel in aangepaste vorm. Iedereen die zijn stem wil laten horen over actuele onderwerpen, kan dat schriftelijk doen, met een presentatie of een filmpje.


Sinds 1 oktober vorig jaar kunnen Venrayse inwoners meningen en opmerkingen geven over onderwerpen die op de agenda staan van de eerstvolgende raadscommissies en gemeenteraadevergadering. Maar ook niet- geagendeerde onderwerpen mogen op het spreekgestoelte in de raadszaal bij de kop worden gevat. Het moet wel een onderwerp zijn waar de raad over gaat.

Nu het coronavirus het leven beheerst en we uit elkaars buurt moeten blijven, gaat de gemeente over tot een digitaal Sprekersplein. Wie zijn stem wil laten horen, mag dat schriftelijk doen. Ook afbeeldingen of een presentatie insturen is mogelijk. Door het materiaal uiterlijk 14 april voor 17.00 uur (als pdf-bestand) naar griffie@venray.nl te sturen, komt het goed. Wat de 'insprekers nieuwe stijl' inbrengen wordt op het raadsinformatiesysteem, op de site van de gemeente Venray gezet. Wie zijn of haar naam liever niet op dat openbare systeem terugziet, mag dat aangeven. Wel worden namen gedeeld met de raads- en commissieleden en het college.

Mochten er bij de politiek vragen opdoemen, dan zorgt de griffie ervoor dat ze naar de 'inspreker' worden doorgestuurd. Een filmpje insturen, gemaakt met bijvoorbeeld de telefoon, kan ook. Neem in dat geval van tevoren even contact op met de griffie.