Dion Spoler en Sil Michels kwamen samen in actie.
Dion Spoler en Sil Michels kwamen samen in actie. Foto: Persfoto

Cupcakes voor senioren

Venray | Dion Spoler, docent Voeding en welzijn bij Helicon MBO Helmond, en Sil Michels van Next Level Escaperoom Eindhoven, hebben op 1 april cupcakes uitgedeeld in Venray. Op deze manier willen zij ouderen in de verzorgings- en verpleegtehuizen een hart onder de riem steken.


Sinds de school gesloten is en er les op afstand gegeven wordt, maakt Dion voor zijn studenten regelmatig challenges zoals het zomerklaar maken van de tuin of om een stuk hardlopen. Het idee voor deze challenge ontstond tijdens een wandeling met goede vriend Sil. “Met de huidige corona-maatregelen begrijp je steeds beter waarom ouderen zich eenzaam voelen.” Zelf heeft Dion samen met Sil deze challenge uitgevoerd door 220 appelkaneel-cupcakes te bakken. De cupcakes zijn uitgedeeld bij vier tehuizen, en de reacties waren fantastisch: “Ze waren echt flabbergasted en heel enthousiast. We kregen ook te horen dat dit bij de meesten de eerste keer was dat er voor iedereen iets gebracht werd." Met dit gebaar willen Dion en Sil ouderen laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Daarnaast roept Dion in de challenge studenten én anderen op om ook in actie te komen voor de ouderen in de buurt. “Het zou mooi zijn als door onze actie met de cupcakes nog meer van dit soort acties voor ouderen ontstaan”.


En dat gebeurde. De studenten zijn aan de slag gegaan met de challenge van hun docent en er zijn voor de zorg koekjes gebakken, muffinpakketjes gemaakt en hartjes gehaakt die met een kaartje uitgedeeld worden aan ouderen. Zelfs collega-docenten zijn met hun kinderen de keuken ingedoken. De vriendin van Dion werkt bij naschoolse opvang Wauw speciaal voor jou! en is ook aangestoken door het enthousiasme. Zij hebben met de kinderen en jongeren pakketjes gemaakt met hartjessnoepjes, om die daarna te bezorgen bij de ouders en bij hulpverleners van andere zorginstellingen. “Zo heeft deze challenge niet alleen een positief effect voor de zorg in Venray maar ook in Helmond en omgeving. Daar doen we het voor!” aldus Dion en Sil. Zij zijn van plan nog een keer iets te doen voor de ouderen, er zijn nog een aantal tehuizen in Venray die ze niet bezocht hebben. Of dit nog eens cupcakes gaan worden, of iets anders, dat weten ze nog niet. Maar één ding is zeker, hierbij laten ze het niet.

Foto: Sil links, Dion rechts.