Jozef Custers bewondert het schilderij samen met Louis.
Jozef Custers bewondert het schilderij samen met Louis. Foto: archief

Louis Custers

Venray | Deze foto is genomen in Hotel Gitzels aan de Paterslaan/hoek Kruisstraat. Vader Jozef Custers kijkt naar het schilderwerk van zijn zoon Louis.


Petrus Josephus (Jozef) Custers werd geboren op 29 maart 1877 in Venray als zoon van Joannes Lodewijk en Anna Maria Custers-van den Berg. Op 26 augustus 1904 trouwde Jozef met Maria Huberta (Marie) Olfers, geboren op 19 december 1881 te Meerlo als dochter van Christiaan en Catharina Olfers-Janssen. Toen ze trouwden, woonde Marie met haar ouders aan de Langstraat in Venray. Jozef en Marie woonden aan de Paterslaan 7, waar ze een verfwinkel hadden. Jozef was huisschilder van beroep. Ze kregen zes kinderen.


Zoon Louis Custers was bevriend met de gebroeders Sjang en August van Bergen van de Langstraat en leerde van hen de schilderkunst. Louis schilderde het schilderij op de foto in opdracht van Peter Gitzels. Later verhuisde Louis naar Ysselsteyn. Zijn vader overleed op 23 september 1945 en zijn moeder op 7 januari 1940, beiden in Venray. In 1959 nam Piet Croymans het schildersbedrijf van Custers over en opende hij De Nieuwe Schilder. Thans is hier Corpaint gevestigd en wordt het bedrijf gerund door de tweede generatie Reijnders.

Het schilderij op de foto is na de aflevering nooit meer gezien. Wie iets weet van het schilderij, kan contact opnemen met info@rooynet.nl.
Foto: privécollectie Jos Custers. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray