Afbeelding
Foto: SK-Media

Coronapatiënten gestrand op A73

Vierlingsbeek | Een bus met intensivecarefaciliteiten met daarin zes coronapatiënten kreeg maandagavond pech op de afrit van de A73 bij Vierlingsbeek. Na een tussenstop bij het Radboudumc in Nijmegen is de bus helemaal naar eindbestemming Groningen gesleept, waar hij rond middernacht arriveerde.

De IC-bus kwam vanuit het ziekenhuis in Heerlen en was op weg naar Groningen. Toen de bus niet meer verder kon rijden, werden meteen meerdere ambulances, een traumahelikopter en de brandweer van Vierlingsbeek opgeroepen.

Toen bleek dat de monteurs de bus niet ter plekke konden repareren, werd besloten het voertuig af te voeren. De patiënten werden niet meteen verplaatst naar de gereedstaande ambulances, maar bleven in de IC-bus liggen.

De bus werd vervolgens naar het Radboudumc in Nijmegen gesleept, waar de patiënten een korte medische check kregen. Er werd daarna besloten om de zes niet te verplaatsen naar de IC van het Radboudumc en ook niet te verplaatsen in ambulances, maar om ze in de IC-bus te laten liggen. Die heeft vervolgens, met behulp van de sleepwagen, zijn weg vervolgd richting Groningen. Een escorte van meerdere politiemotoren hielp de reis verder zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

De intensivecarebus was stil komen te staan vanwege koelvloeistoflekkage.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding