Zangers van St. Frans en oud papier

Door de leden van de Zangers van St. Frans wordt op woensdag 8 april oud papier opgehaald in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het verzoek is om het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant neer te zetten. Tempex en plastic worden niet meegenomen. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.

Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Zingt u ook graag ? Dan bent u van harte welkom om tijdens de repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdagavond om 18.00 uur t/m 19.30 uur in de Galmhut op de Langeweg 92 5801 XZ Venray. Voor meer informatie kunt u bellen met Hanny Craghs Franciscanerpoort 11, 5801 DH Venray, tel 0478-582791.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. Concert 19 april in Schouwburg met Orkest Rooyal en musikverein Eintracht Wetten is afgelast . De repetities op woensdag gaan tot nader order niet door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl

Koor Chrisko

De wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur gaat voorlopig niet door. Ook Chrisko hanteert de landelijke adviezen. De mis zingen op zaterdagavond in de Paterskerk gaat voorlopig ook niet door. Bezoek de website www.koorchrisko.nl voor verdere informatie. Of informeer bij Marly de Haart, telefoon 588176, of Norma Ansinger, telefoon: 585234.

’t Helder en corona

Ook Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon heeft vanwege het coronavirus alle activiteiten in de komende weken geschrapt.

Het gaat onder meer om 14 april tweedaagse workshop Op weg naar Heling, 1 april Balance your limits, 11 april Dagworkshop beeldhouwen, 8, 9, 10 mei expositie door Anneke Oude Lansink en Siny Brakhuis, 17 mei Gevoel in Mij - Pallet & Joep van Leeuwen twee optredens en 24 mei Frühshoppen met Freunde Echo

Henri Dunantstraat weer open

De Henri Dunantstraat in Venray is sinds woensdag (gisteren weer open voor verkeer.

De afgelopen periode werd hard gewerkt om de straat te renoveren, te verbeteren en te herinrichten. Om 17.00 uur zitten de werkzaamheden erop en kan het verkeer er weer door. Met ingang van 2 april rijden de buslijnen 81, 87 en 798 ook weer via de normale route.

Veerboot voorlopig uit de vaart

Het voet- en fietsveer Blitterswijck -Wellerlooi blijft voorlopig uit de vaart. Vanwege het coronavirus vindt het bestuur van de stichting het voor zowel schipper als passagiers nog niet verantwoord om te gaan varen. Mocht de situatie rondom het coronavirus langer duren, dan wordt er naar oplossingen gezocht om toch veilig te kunnen overvaren. Kijk voor informatie op de website www.veerbootkobus.nl, of bel naar Veerhuys tante Jet via telefoon 0478-531283.

Zonnepanelen op gemeentehuis

Er komen 450 zonnepanelen op de daken van het gemeentehuis en het gebouw Jerusalem. Dat stelt het college van B&W aan de gemeenteraad voor. Als de gemeenteraad ermee instemt, worden de zonnepanelen in het najaar geplaatst en gaan ze in totaal 107.000 kWh groene stroom per jaar opwekken. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer veertig huishoudens. Wethouder Martijn van der Putten vindt het belangrijk dat de gemeente Venray het goede voorbeeld geeft in de energietransitie: "We hebben als gemeente een voorbeeldfunctie. Wij kunnen niet achterblijven als we inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties oproepen om zonnepanelen op het dak te leggen." Tot dusver was een zonnepanelenproject vanwege de monumentale status van het gebouw nog niet opgepakt. Door nauw met het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) in overleg te treden, is een legplan ontwikkeld waarmee de gemeente een rendabele installatie krijgt, terwijl de cultuurhistorische waarde van het gemeentehuis niet wordt aangetast. Naast het opwekken van zonnestroom is het verlagen van het energieverbruik ook noodzakelijk om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Op dat terrein is de gemeente ook actief. Zo wil de gemeente in 2021 in led-binnenverlichting gaan investeren. De straatlampen worden al verscheidene jaren gefaseerd vervangen door led-armaturen. In het gemeentehuis worden daarnaast plannen gemaakt om in de hele organisatie het stroomverbruik verder te reduceren. Doordat het gebouw al sinds de grote renovatie in 2012 grotendeels verwarmd wordt met warmtepompen, is het gasverbruik al met meer dan 60 procent gedaald.

Schatten oorlog gezocht

In het kader van 75 jaar bevrijding verzamelt het project Bevrijdingsalbum Limburg onbekend materiaal van de bevrijding van Limburg. Op de website www.bevrijdingsalbum.nl zijn de afgelopen zes maanden tientallen foto’s, brieven, poesiealbums, documenten en objecten samengebracht die zijn ingezonden door Limburgers uit de hele provincie. Mensen die thuis ook nog mooi materiaal hebben liggen, kunnen dit nog altijd insturen via de website.

Het ingestuurde materiaal geeft een bijzonder en gevarieerd beeld van de bevrijding in Limburg. Het project Bevrijdingalbum Limburg is nog niet afgerond. Mensen die thuis nog interessant materiaal hebben van de bevrijding in hun gehucht, dorp of stad kunnen dit blijven delen. Dat gaat eenvoudig via de website www.bevrijdingsalbum.nl/doe-mee. Met toestemming wordt het materiaal in digitale vorm overgedragen aan het Regionaal Historisch Centrum Limburg en zo bewaard voor de komende generaties.