Restaria Loon verzorgde een maaltijd voor de buren.
Restaria Loon verzorgde een maaltijd voor de buren. Foto: Albert Hendriks

Restaria Loon in actie voor Hof van Loon

Overloon | Restaria Loon kwam afgelopen week in actie voor de medewerkers en bewoners van zorgcentrum Hof van Loon. De actie werd bedacht Piet Roelofs van Restaria Loon aan het Hof van Loon in Overloon. "Mijn man voeg zich af: kunnen we deze mensen niet verwennen met een lekkere maaltijd?", vertelt Ine Roelofs.

Roelofs trok daarop direct de stoute schoenen aan en trok aan de bel bij leverancier McCain. "Zij vonden het een geweldig initiatief en de medewerking werd eigenlijk direct toegezegd."
Na een telefoontje met zorgcentrum Hof van Loon was de actie een feit. "Het zijn natuurlijk onze buren en daar moet je goed voor zorgen. Ons aanbod werd natuurlijk niet afgeslagen en we konden aan de slag. Ik heb netjes telefonisch de bestelling ontvangen en we hebben iedereen vrijdag verwend met een frietje en een snack."

Roelofs heeft uiteraard rekening gehouden met de gestelde richtlijnen van het RIVM. "We zijn zelf niet in het gebouw geweest. We hebben de frietjes op een karretje geplaatst en een medewerker heeft het opgehaald en verspreid."
De reacties waren volgens Roelofs 'overweldigend'. "Iedereen stond op het balkon te zwaaien en te klappen. Het was hartverwarmend om te doen. Echt geweldig. Zo zijn er toch nog lichtpuntjes in deze bizarre dagen."
Ook bij Restaria Loon is het een stuk minder druk dan normaal. "En het is ook een stuk minder gezellig. Normaal maak je een praatje met de klanten, maar nu is iedereen snel weer de deur uit en blijven natuurlijk de tafeltjes in het restaurant leeg. We maken er samen met onze medewerkers het beste van."

Ook in tijden van crisis wordt er bij Restaria Loon creatief gedacht. "We bezorgen sinds kort aan huis en natuurlijk is het mogelijk om bij ons bestellingen af te halen. Mensen kunnen telefonisch bestellen via 0478-641480 of op onze website www.restarialoon.nl. Onze klanten weten ons inmiddels weer te vinden gelukkig."