RU2 genoot volop tijdens het laatste optreden in Boekel.
RU2 genoot volop tijdens het laatste optreden in Boekel. Foto: eigen foto

Vervroegd afscheid RU2

Venray | De band Rooij U2 (RU2) bestormde veertien jaar lang menig podium. Duizenden mensen gingen los op de muziek van de Venrayse tributeband van U2, maar aan al dat feestgedruis is een abrupt einde gekomen. RU2 heeft het laatste optreden achter de rug en het afscheid in thuisplaats Venray komt er niet.

Zanger Don Mulders geeft uitleg over vervroegde afscheid van de band."We zouden in Venray optreden op 5 mei tijdens het Feest van de vrijheid, maar die festiviteiten zijn heel begrijpelijk afgelast. Daardoor komt ons gedroomde afscheid er niet."

"Gezondheid gaat voor alles en dat gaat ook in dit geval op", vervolgt de zanger zijn verhaal. "We hadden graag op een andere manier afscheid genomen, maar ons laatste optreden was op zaterdag 7 maart tijdens Peelpop in Boekel." Mulders wil vooral iedereen bedanken voor het jarenlange vertrouwen: "Alle café- en zaaleigenaren, theaters en festivalorganisaties hebben in ons geloofd en dankzij hen hebben we onze hobby kunnen uitvoeren."

RU2 is zo'n vijftien jaar geleden eigenlijk per toeval ontstaan tijdens een Rooij Tribute in Schouwburg Venray. "We werden als muzikanten bij elkaar gezet en dat klikte eigenlijk meteen. We hebben de lijn daarna doorgetrokken als RU2. En dat hebben we lang volgehouden."

De vijfkoppige formatie hield lang stand. Pas drie jaar terug vond de eerste wisseling plaats, toen gitarist Edgar Janssen aangaf een andere uitdaging te hebben gevonden. Zijn plaats werd ingenomen door Sander Brandsen. De band bestond de laatste jaren uit Mulders (zanger), Brandsen (gitarist), Ruud Stevens (drums), Pascal Arts (basgitaar) en Frank Peters (keyboard en zang). "Er is in al die jaren een hechte vriendengroep ontstaan. We hebben onderling eigenlijk nooit wrijving gehad. Wel merkten we dat we het afgelopen jaar minder optredens hadden. Het jaar ervoor hadden we het juist heel druk. Waar de terugloop door kwam, weet ik niet precies. Dat is moeilijk te zeggen." De optredens zijn altijd een feestje geweest voor de Venrayse muzikanten. "We huurden altijd een bus bij De Mulder in Heide en gingen op pad. Het was een soort tienertoer. We hebben zo ongelofelijk veel lol gehad samen. Er is een vriendengroep ontstaan en dat nemen ze ons niet meer af."

Mulders wil daarnaast nog tal van mensen bedanken voor hun inzet en vertrouwen. Bang om een aantal mensen te vergeten, noemt hij toch wat namen: "Jack van Els, Jean Voortmans, Jeromme Boot en Bram de Koning. Zonder hen was het nooit gelukt. Ik vergeet vast namen, maar via deze weg wil ik iedereen bedanken die op een of andere manier heeft bijgedragen aan ons succes."

'Bevrijdingsdag het het ultieme afscheid moeten worden'

Tijdens het laatste optreden in Boekel heeft Mulders nog volop genoten. "We speelden in een zaal voor zo'n 900 enthousiaste bezoekers.Omdat het toen nog ons voorlaatste optreden was, hebben we het heel anders beleefd. We waren nog niet bezig met afscheid nemen en daardoor hebben we ook nog intens kunnen genieten."

Wat Mulders nu gaat doen, durft hij nog niet te zeggen. "Muziek is van ons allemaal een hobby geweest. Die blijf ik ongetwijfeld uitoefenen, maar op welke manier weet ik nog niet. Voor nu is het vooral belangrijk dat iedereen gezond blijft."

Afbeelding