VVV-Venlo-voetballer Stan van Dijck loopt momenteel stage bij Peel en Maas (TV) .
VVV-Venlo-voetballer Stan van Dijck loopt momenteel stage bij Peel en Maas (TV) . Foto: Han Siebers

Verdediger vol vraagtekens

Venray | De KNVB hoopt de eredivisie halverwege juni weer te hervatten. Of dat tegen die tijd wordt toegestaan, is nog de vraag. Ook Stan van Dijck kan alleen maar afwachten. De 19-jarige verdediger van VVV-Venlo houdt voorlopig thuis zijn conditie op peil en wacht verder geduldig af. "Mijn gezonde verstand zegt dat het nu onverantwoord is om weer te beginnen. Of dat vanaf 1 juni, als de huidige maatregelen van het kabinet aflopen, wel verstandig is weet ik niet", vertelt de verdediger uit Venray.

De boomlange centrale verdediger debuteerde op 14 december in het met 1-2 verloren duel met PEC Zwolle in de eredivisie. "Mijn doel voor dit seizoen was eigenlijk al bereikt, maar ik wilde eigenlijk nog meer minuten maken in de eredivisie. Ik heb nu drie keer mee mogen doen en dat smaakt naar meer. De hunkering naar nieuw succes is groot."
Om zijn doelen kracht bij te zetten, werkt Van Dijck zich in deze crisisperiode thuis in het zweet. "Ik heb een loop- en trainingsschema meegekregen van de club. Ik loop om de dag de Venrayse singels en daarnaast kan ik trainen bij opa. Hij heeft diverse fitnessapparaten, ik kan dus ook aan krachttraining doen. Daarnaast loop en train ik veel in de bossen met goede vriend Nathan van Gerven en mijn broertje. Ik heb verder het geluk dat we thuis een trapveldje hebben. Zo kan ik ook met de bal bezig blijven."

Onlangs ontving Van Dijck nog een vragenlijst van zijn club. Gevraagd werd onder meer wat de voetballers van de Limburgse eredivisionist van de huidige situatie vinden. "Veiligheid en gezondheid zijn het belangrijkste. De rest komt vanzelf weer. Ik mis het wel, hoor. Mijn ouders worden ook gek van me thuis. Ook het contact met de ploeg mis ik. We hebben nog wel wat contact via WhatsApp, maar dat is toch anders." Er zijn nog meer onduidelijkheden voor de talentvolle verdediger. Zo is nog niet duidelijk of hij volgend seizoen nog in het shirt van VVV-Venlo te bewonderen is. "Ik ben samen met mijn zaakwaarnemer Romeo Castelen met de club in gesprek. Het ziet er goed uit. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen."

Sinds enkele maanden werkt Van Dijck samen met Castelen als belangenbehartiger. De jonge verdediger heeft nog samen met de tienvoudig international getraind bij VVV. "Ik was toen 16 jaar oud en mocht voor het eerst meetrainen met de partijvorm. Hij speelde toen bij VVV. Dankzij zijn inzet kan ik mijzelf nu volledig richten op het voetbal. De randzaken kan ik allemaal aan hem overlaten. Dat werkt wel motiverend." Van Dijck hoopt daarnaast binnen enkele maanden zijn studie af te ronden. Daarvoor loopt hij stage bij Peel en Maas. "Vervolgens kan ik vanaf de zomer vol voor het voetballen gaan. Daar heb ik al die jaren hard voor geknokt."

Afbeelding