Stef en Tamara Koonings zongen dinsdagmiddag voor de bewoners van de Zorggroep aan de Blauwververstraat in Venray.
Stef en Tamara Koonings zongen dinsdagmiddag voor de bewoners van de Zorggroep aan de Blauwververstraat in Venray. Foto: Han Siebers

Video: Spontaan optreden voor senioren

Venray | Singer-songwriter Stef Classens en Stef en Tamara Koonings (Pruuf Mar, red.) zongen afgelopen week diverse keren voor senioren en hulpbehoevenden in zorgcentra en verpleeghuizen. De bewoners van De Zorggroep aan de Blauwververstraat in Venray werden dinsdagmiddag verrast door Stef en Tamara: "Het was heel dankbaar", vertelt Tamara na afloop van het optreden. "Als we op deze manier een steentje kunnen bijdragen, doen we dat uiteraard graag."


Het optreden van Stef en Tamara duurde dinsdag ongeveer een uur. De bewoners konden genieten van oud-Hollandse liedjes als Daar bij die molen en Twee motten. "We hebben ons repertoire aangepast aan ons publiek. Sommige liedjes kende ik nog niet zo goed. Stef heeft de muziek uitgezocht." De meeste ouderen bleven dinsdag binnen, dus veel contact kon Tamara niet maken met haar publiek. "Er kwam wel een meneer in de tuin zitten, toen was er wel wat meer interactie. Toch blijft het bijzonder om er op deze manier voor de mensen te zijn." Voor Stef en Tamara was het het derde concert in korte tijd. Afgelopen weekeind zongen broer en zus nog bij Het Hof van Loon in Overloon en bij 't Zorghuus in thuisplaats Ysselsteyn. "Misschien volgen er nog meer optredens."
Singer-songwriter Stef Classens uit Veulen verraste de bewoners van Rooyhof en De Mulder in Venray afgelopen weekend met een optreden. "Je wilt er voor deze mensen zijn. Ze mogen geen bezoek meer ontvangen en kunnen een verzetje goed gebruiken. Ik heb voornamelijk in het Nederlands gezongen. Liedjes van bijvoorbeeld Koos Alberts en Ramses Shaffy. Ook heb ik twee eigen liedjes gezongen. De reacties waren hartverwarmend. Sommige mensen konden vanaf hun balkon luisteren, dat was wel bijzonder om te zien."




Ook voor Classens is het de komende tijd behelpen. "Dertig shows zijn afgezegd, maar op creatieve manieren proberen we toch bezig te blijven. Deze week wordt het tweede deel van mijn videoclip gelanceerd, dat zorgt toch wel voor wat lichtpuntjes in deze moeilijke tijden."

Afbeelding