Afbeelding
Foto: Paul Poels


Video: Bewondering voor zorgmedewerkers

Video: Bewondering voor zorgmedewerkers


Venray | Burgemeester Luc Winants sprak dinsdagmiddag voor de camera's van Peel en Maas TV zijn bewondering uit voor het zorgpersoneel dat op dit moment hard werkt om de coronacrisis te beteugelen.


De burgemeester deed zijn uitspraak naar aanleiding van een gesprek dat hij maandag voerde met de leiding van ziekenhuis VieCuri. "Er wordt ontzettend hard gewerkt op de intensive care. Verpleegkundigen en artsen trekken alles uit de kast om alles goed te laten verlopen, maar er werd ook een heftig beeld geschetst van de huidige situatie. Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken voor al die professionals die op dit moment in de zorg hard aan het werk zijn."
Winants stak daarnaast de slachtoffers een hart onder de riem. "We denken mee met de mensen die in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. Blijf sterk en we hopen van harte dat jullie er snel weer bovenop komen."
Dat de situatie in ziekenhuis VieCuri zorgwekkend is, blijkt uit de cijfers van woensdagmiddag. Toen waren er 68 patiënten met het coronavirus opgenomen in VieCuri. 'Er zijn 28 patiënten naar huis gegaan en helaas zijn er in totaal 24 patiënten met het coronavirus overleden in VieCuri', meldde het ziekenhuis op de website.