Scholen passen planningen aan

Scholen passen planningen aan


VENRAY | De middelbare scholen in Venray, Stevensbeek en Boxmeer passen de schoolexamens aan. Dinsdag werd bekend dat de eindexamens niet doorgaan.

De schoolexamens die woensdag zouden beginnen, zijn door het Raayland College, Metameer en Elzendaal naar achteren geschoven. Dat is mogelijk geworden nu de eindexamens, die in mei stonden gepland, door de coronacrisis van de baan zijn.
De schoolexamens moeten wel voor 1 juni worden afgenomen. Vervolgens wordt duidelijk wie wel en wie (nog) niet het diploma krijgt uitgereikt. Het Raayland neemt nu tussen 5 en 18 april en tussen 10 en 30 mei de schoolexamens af. Om maar een zo groot mogelijke spreiding van de examenleerlingen te realiseren. Metameer met vestigingen in Stevensbeek en Boxmeer wacht de nieuwe zak- en slaagregeling en informatie over de herkansingen af. Daarna maakt de school de nieuwe planningen bekend aan leerlingen en ouders.
Elzendaal onderzoekt hoe de schoolexamens na 6 april zo goed mogelijk kunnen worden afgerond. De scholen kijken ook naar alternatieve toetsvormen. Zoals examens maken op afstand. Er wordt inmiddels door alle scholen aan afstandsleren gedaan.