Afbeelding
Foto: eigen foto


Pleun en Sterre tekenen voor buurt

Pleun en Sterre tekenen voor buurt


Venray | Jos Gommans uit Venray kon zijn ogen niet geloven toen hij deze week zijn brievenbus opende. Hij vond een zelfgemaakte tekening met de bijzondere boodschap: 'Hallo mooi mens. Al is het nu zwaar samen komen we hier doorheen. Weet dat er aan jou wordt gedacht. Je bent niet allen. Liefs.'

Gommans woont in het Ambachtskwartier in Venray en al zijn buren hebben ook een tekening ontvangen. "In ons complex wonen alleen 55-plussers en veel mensen die zorg nodig hebben. Ik vond het zo bijzonder. Deze crisistijd verbindt ook mensen. Dit is een steuntje in de rug om deze tijd door te komen."

Navraag leert dat Pleun (13) en Sterre (11) het brein zijn achter de actie. De Venrayse zusjes zijn creatief aangelegd en tekenen is een van hun grote hobby's. Toen het duo samen met hun moeder Cindy Joosten door de straat liep, werd bedacht om tekeningen te maken voor de senioren. Inmiddels zijn er al 62 tekeningen in Venray uitgedeeld. "Mijn meiden tekenen gewoon verder. Nog meer senioren in Venray kunnen een steuntje in de rug verwachten. We kunnen natuurlijk niet iedereen blij maken, maar Pleun en Sterre halen er veel voldoening uit. De reacties maakt hen trots en ook ik als moeder ben apetrots natuurlijk", vertelt moeder Cindy. "Na het schoolwerk blijft er nog tijd over om te tekenen."

Afbeelding