Annelie Reijnders heeft de grootste lol tijdens de opnames.
Annelie Reijnders heeft de grootste lol tijdens de opnames. Foto: eigen foto

Zinnen verzetten met een voorleesverhaaltje

Eindhoven | Eventjes het hoofd leegmaken. Denken aan de leuke dingen in het leven. Annelie Reijnders wil tijdens de coronacrisis een verzetje verzorgen voor ouderen, kinderen en iedereen die behoefte heeft aan een leuk verhaal. "Ik probeer iedere dag een verhaaltje voor te lezen uit 100 X Annie. Ik ben groot fan van Annie M.G. Schmidt en toen ik dit boek tegenkwam, besloot ik in actie te komen."

Reijnders, die opgroeide in Venray, legt haar voorleesavonturen vast op beeld en plaatst de video's op YouTube. "Ik hoor zelf, net als velen, bij de doelgroep die zoveel mogelijk binnen moet blijven. Ik kom natuurlijk in mijn eigen tuintje en daar kan ik heerlijk een balletje gooien met mijn hond Lola en kat Muis." Reijnders was het zat om de gehele dag voor de televisie te zitten en besloot video's te gaan maken. Ik vind het doodeng, maar hartstikke leuk om te doen."
Verhalen van Annie M.G. Schmidt zijn geschikt voor alle leeftijden en als fan vindt Reijnders het ook nog eens erg leuk om te lezen in het verzamelboek. "Iedereen kent toch Beertje Pippeloentje, Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet? Zelf ben ik dol op Jip en Janneke. Mijn kinderfeestjes hebben vroeger zelfs als thema Jip en Janneke gehad. Ik verzamelde alles, van tandenborstel tot shampoo en kleurpotloden."
Tijdens het opnemen komt Reijnders zelf ook helemaal tot rust. "Ik heb natuurlijk op de acteursschool gezeten en het nadoen van stemmetjes vond ik altijd hartstikke leuk. Daar heb ik ook workshops voor gevolgd."
Toch gaat er ook regelmatig wat mis tijdens de opnames. "De poes loopt weleens door het beeld, de hond komt met een bal aanzetten en laatst kon ik een typisch Annie M.G. Schmidt woord niet uitspreken, maar ook de bloopers heb ik op YouTube gezet. Het zorgt voor een lach in deze moeilijke tijd. Zorg goed voor elkaar en natuurlijk voor jezelf."

De video's van Reijnders zijn op YouTube te vinden via de zoektermen voorlezen voor ons. Naast verhaaltjes leest Reijders ook versjes voor.