Monique Klaassen is druk met de verrassingen.
Monique Klaassen is druk met de verrassingen. Foto: eigen foto

Moeder en dochter starten paasactie

Venray | Paaseieren en scrapbooks. Dat zijn de ingrediƫnten voor de actie die Monique Klaassen en Chantal Philipsen hebben opgezet voor ouderen in de gemeente Venray. Moeder en dochter willen in totaal 1000 doosjes maken en in ieder doosje is plaats voor twee paaseitjes. "We willen de ouderen in Venray een hart onder de riem steken", vertelt moeder Monique Klaassen.

Klaassen en Philipsen werken beiden in de zorg en in eerste instantie was het de bedoeling om alleen voor hun eigen werkgevers doosjes te maken. "Het liep een beetje uit de hand. Op onze oproep kregen we ontzettend veel reacties. Ons eerste doel was 500 verrassingspakketjes, maar dat werden er dus al snel 1000."
Sinds deze week staat Klaassen er alleen voor. Dochter Chantal heeft zich teruggetrokken van de actie. "Niet omdat ze het niet leuk vindt, maar vooral vanwege de coronacrisis. We werken beiden in de zorg en Chantal vond het onverantwoord om door te gaan. We kunnen het niet gebruiken om nu ziek te worden."

In de week voor Pasen moeten alle doosjes vol enthousiasme worden uitgedeeld bij zoveel mogelijk bejaarden in verzorgingstehuizen in Venray. "Uiteraard houden we ons dan ook netjes aan de gesteld regels. We zullen niet bij de ouderen zelf op bezoek gaan, maar de pakketjes worden door verzorgend personeel uitgedeeld."
De paasactie van Klaassen en haar dochter was vanaf de eerste seconde een groot succes. "We wilden graag wat doen voor de ouderen en eenzame mensen onder ons. Dat werd blijkbaar enorm gewaardeerd want we kregen veel paaseieren en scrapbooks aangeleverd. Omdat mijn dochter nu niet meer meedoet, ben ik eigenlijk al voorzien in de aantallen paaseieren en scrapbooks. We hadden niet verwacht dat het zo'n succes zou zijn. Via deze weg willen we iedereen ook hartelijk bedanken voor alle moeite."