Gemengd koor Het Zonnelied

Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen in Smakt op zondag 29 maart gaat niet door. Dit vanwege de richtlijnen van Bisdom Roermond over het coronavirus. Op maandag geen repetitie in de Paterskerk. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 06-18242600. Voor informatie over het Zonnelied kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com..

Zangers van St. Frans

Deze week is er geen repetitie. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Venrays Mannenkoor

Donderdag 26 maart en vrijdag 3 april geen repetities en optredens in verband met richtlijnen coronavirus. Mannen die lid willen worden, kunnen vanaf eerstvolgende repetitie vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht.

Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. Concert zondag 19 april in Schouwburg met Orkest Rooyal en musikverein Eintracht Wetten is afgelast. De repetities op woensdag gaan tot nader order niet door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Hanny Craghs, telefoon (0478)582791.

'Geen spelen op voetbalveld'

Nu kinderen vanwege het coronavirus niet naar school gaan, verzamelen grote groepen zich bij de voetbalveldjes om daar wedstrijdjes te spelen, onder meer in Brukske. Kinderen mogen nog wel buiten spelen, maar niet in grote groepen van dertig kinderen of meer. Daarom deze oproep van speelcoach Henk aan kinderen en ouders: “Zorg ervoor dat kinderen niet met hele groepen bij elkaar komen. En kinderen; als je een groepje bezig ziet, ga dan ergens anders spelen.”

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 27 maart oud papier op in de wijken Brabander en Veltum. Bij Brabander ook de daarbij gelegen Overloonseweg. Aanvang 9.00 uur. Voor Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Kempweg, Westsingel, Langstraat/Hoebertweg en Weg in den Berg. Hier wordt om 13.00 uur begonnen. Het verzoek is om het papier goed gebundeld en tijdig aan de straatkant gereed te zetten.

Kienen Wijk Zuid afgelast

In verband met het coronavirus gaat de kienavond op 28 maart niet door.

Logeerhuis Kapstok dicht

Vanwege de uitbraak van het coronavirus en de genomen maatregelen vanuit de overheid is Logeerhuis Kapstok aan de Bergweg 300 in Venray sinds 20 maart tijdelijk gesloten. Gezien deze omstandigheden wordt de jubileumviering van 24 april verzet naar 30 oktober. De definitieve uitnodiging volgt te zijner tijd.

Aantal besmettingen in Venray stijgt naar 17

Het aantal vastgestelde coronainfecties in de gemeente Venray nam toe met 4 tot een totaal van 17. Het werkelijke aantal ligt veel hoger, omdat niet iedereen getest wordt. Zoals familieleden van een besmet persoon, of mensen met milde klachten.

De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 80 personen overleden, ten gevolge van Covid-19. Dat meldt het RIVM in zijn dagelijkse update. Het totaal aantal vastgestelde besmettingsgevallen in Nederland komt op 6412. Er zijn de afgelopen 24 uur 852 mensen in Nederland positief getest.

Het RIVM meldt ook dat er in totaal 1836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of opgenomen zijn geweest.

LK turnen afgelast

Vanwege het coronavirus zijn de Limburgse kampioenschappen heren wedstrijdturnen in Venray, die gepland stonden op zondag 10 mei 2020, afgelast. St. Christoffel uit Venray hoopt volgend seizoen weer een wedstrijd te mogen organiseren.

Streep door toerrit De Vlotter

De eerste toerrit van Oldtimer Vriendenclub De Vlotter van dit seizoen op zondag 5 april is vanwegeeht coronavirus afgelast. De Vlotter is een vriendenclub van oldtimer-bromfiets- en scootterrijders uit de regio Overloon en daarbuiten. De ritten gaan in afwachting van betere tijden voorlopig uiteraard niet door.