Opening kinderbad in Venray werd in 1954 groot gevierd in de Wilhelminastraat.
Opening kinderbad in Venray werd in 1954 groot gevierd in de Wilhelminastraat. Oude foto

Opening kinderbad

Venray | Café, restaurant en danscentrum Prinsenhof, met als uitbater L.G.G. Rutten, werd op 11 juli 1953 geopend.


Op 30 mei 1954 werd achter het café in de Wilhelminastraat een nieuw kinderbad aangelegd. In een prachtig bad kon de Venrayse jeugd haar hart ophalen en naar hartenlust spelen en knoeien. Er was een ruim bassin en een flinke zandbak, terwijl voor de moeders keurige zitjes waren aangebracht in een geheel nieuw aangelegde tuin.

Ruime tegelpaden, vlotte banken en de aan Prinsenhof onafscheidelijk verbonden romantische sfeer gaven daar voor jong en oud een verpozing, die men in de warme zomerdagen zeer zeker wist te waarderen. Voor dit bad kon men gezinskaarten kopen, waarbij de prijs voor grote of kleine gezinnen hetzelfde bleef. Alleen jongelui tot en met 10 jaar en hun begeleiders hadden toegang.


Op 14 juni 1959 werd in Recreatieoord Vlakwater door het opendraaien van de kraan door wethouder Wintels eveneens een kinderbad geopend. Daar konden meer dan vijfhonderd kinderen in één keer terecht.


Op het bijna drie hectare grote terrein met kleedhokjes, douches en een restaurant was ook een speeltuin aangelegd met speelwerktuigen als schommels, klimrekken, carrousels, een grote glijbaan en een kabelbaan. Deze speeltuin werd op 14 juni 1959 door burgemeester Janssen officieel geopend. In Prinsenhof brak op 29 april 1982 een verwoestende brand uit die het gehele pand in as legde. Het in Venray en omstreken zo gerenommeerde Prinsenhof werd niet meer herbouwd.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans/Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten.


Archief

Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.