Afbeelding
Foto: Persfoto

Start baanseizoen atletiek verstoort

venray | ATV Venray is een breedtesportvereniging voor atletiek, triatlon, hardlopen en wandelen. Deze groepen en ook de groep voor verstandelijke beperkte atleten, kunnen echter sinds 13 maart geen gebruik meer maken van de faciliteiten van de vereniging wegens het gevaar voor verspreiding van het corona-virus. Gezamenlijk trainingen van alle groepen gaan niet door tot voorshands 6 april. De leden van ATV Venray zien daardoor de voorbereiding van het baanseizoen 2020 ernstig verstoord.

Met name de voorbereiding op de competities voor atletiek en triatlon die in de komende maanden zouden worden gehouden. De vereniging heeft inmiddels ook alle trainingswedstrijden afgelast. Ook de organisatie van de zogenaamde Star-meeting door ATV Venray op zondag 5 april tussen vijf atletiekverenigingen in Oost-Brabant en Noord-Limburg ter voorbereiding op het baanseizoen dat op 1 april begint, is afgelast. Verder gaat de Algemene Ledenvergadering op 6 april niet door. Tevens zijn de kennismakingsdagen met atletiek in het kader van de Jeugdsport kennismaking (JSK) niet doorgegaan. Het is onduidelijk of de organisatie door ATV Venray van de eerste wedstrijd van de landelijke CD- juniorencompetitie op zaterdag 18 april in Venray doorgaat. Dit betekent onduidelijkheid voor de WedstrijdOrganisatieCommissie /(WOC) met betrekking tot de organisatie hiervan. Ook over de triatloncompetitie is nog geen duidelijkheid.

Naast de onduidelijkheden op organisatorisch gebied, heeft het niet doorgaan van wedstrijden ook financiƫle consequenties voor de vereniging. De opbrengst van wedstrijden in het baanseizoen, zijn belangrijk voor de financiƫle inkomsten van de vereniging. Compensatiemaatregelen voor de afgelasten van wedstrijden bestaan op dit moment niet.

Maar ook ATV Venray beseft dat op dit moment de bestrijding van de verspreiding van het corona-virus de hoogste prioriteit vereist. In dat kader stelt de vereniging zoals gebruikelijk mede het clubhuis beschikbaar op vrijdag 27 maart ten behoeve van het geven van bloed. Het geven van bloed door donoren aan Sanquin is volgens deze organisatie hard nodig ten einde de voorraad bloed in Nederland op peil te houden.