Dementie en coronacrisis

Venray Dementievriendelijk geeft tips

Venray | De coronacrisis heeft ieders leven danig op zijn kop gezet. Mensen zijn plotseling aan huis gebonden. Geen dagelijks bezoek meer aan het verpleeghuis waar je man of vrouw verblijft. Kinderen die zorgen voor hun ouders mogen niet meer bij hen komen.

De dagopvang is gesloten en sociale bijeenkomsten zijn verboden. Ook het Alzheimer Café Venray heeft zijn deuren noodgedwongen voorlopig moeten sluiten, en daarmee valt een belangrijke ontmoetingsplek weg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Juist deze mensen hebben het momenteel extra zwaar; eenzaamheid en isolement liggen op de loer. Daarom volgen hier enkele tips en verwijzingen van Venray Dementievriendelijk als u vragen heeft of gewoon op zoek bent naar een luisterend oor.

Alzheimer Nederland geeft nuttige adviezen over hoe u in deze moeilijke tijd goed kunt omgaan met mensen met dementie. Kijk daarvoor op de facebookpagina van Venray Dementievriendelijk en op www.dementie.nl. Het Venrayse Alzheimer Café team is voor vragen bereikbaar op nummer 06 – 5373 0515. Ook de medewerkers van Steunpunt Mantelzorg Venray staan u graag te woord. U kunt hen bellen op nummer 0478-517390 of mailen naar mantelzorg@venray.nl

Synthese Venray is eveneens telefonisch bereikbaar op nummer 0478-517 300. Daarnaast kunt u elke dag van 9.00 tot 21.00 uur bellen met de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen op nummer 0348 - 46 66 66. U hoeft daarvoor geen lid te zijn van de ANBO.

Samen moeten we het doen. Veel kracht toegewenst en zorg goed voor elkaar!