Rijschoolhouders staan geparkeerd


Venray | De meeste autorijscholen in Venray staan voorlopig stil door de coronacrisis. Ook rijinstructeur Peter Herens staat voorlopig aan de kant. "Ik mag nog wel rijden, maar ik doe het niet", zegt Herens stellig. Samen met enkele collega's uit Venray heeft hij besloten voorlopig geen rijlessen meer te geven. "Sowieso rijden we deze week niet. Vrijdag hebben we weer contact, maar ik denk dat de auto langere tijd aan de kant staat."

Eerder werd al bekendgemaakt dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen heeft geschrapt tot ten minste 6 april. "Het is nog niet definitief duidelijk, maar het lijkt mij uitgesloten dat de draad bij het CBR na 6 april weer wordt opgepakt."
Herens vindt het vooral vervelend voor alle cursisten. "Iedereen wordt teruggeworpen in het traject. Als je langere tijd niet lest, verwateren toch bepaalde zaken waar je samen hard aan hebt gewerkt. Er zijn ook leerlingen die zich gewoon goed voelen. Die willen graag lessen, maar dat zit er helaas even niet in. Dat begrijpt iedereen ook wel."

Herens voelt het ook direct in zijn eigen portemonnee. "Al mijn inkomsten vallen weg, maar we moeten aan ieders gezondheid denken. Er zijn vormen beschikbaar voor bijzondere bijstand. Daar kan ik aanspraak op maken, maar als kleine ondernemer voel je dit natuurlijk direct. We leven gewoon de regels van het RIVM na."