Afbeelding
Foto: Pasfoto

140 jaar Peel en Maas in coronatijd

Venray | Peel en Maas bestaat 140 jaar, maar eigenlijk is er geen reden voor een feestje. Het coronavirus heeft de wereld, Nederland en ook Venray in zijn greep. Ook binnen onze organisatie is dit merkbaar.

Medewerkers met griepverschijnselen blijven thuis, mensen die gezond zijn draaien overuren om de berichtgeving over het coronavirus in Venray en omgeving zo goed mogelijk te verzorgen. Het tv-programma waarin burgemeester Luc Winants vragen van jong en oud beantwoordt, is daar een mooi voorbeeld van. Ook onze journalisten werken zoveel mogelijk thuis om te voorkomen dat zij het coronavirus oplopen of verspreiden. Meer dan bij veel andere onderwerpen beseffen onze mensen op de redactie dat zij niet alleen berichten voor krant en tv maken over de maatschappij, maar er ook middenin staan.

Berichtgeving en voorlichting blijven onze kerntaak. De gemeente Venray, scholen, ziekenhuizen, verpleegtehuizen en/ of verenigingen (het is slechts een kleine greep) zien zeker in deze tijden de kracht van media om inwoners te bereiken en mobiliseren. Dat zien wij zelf terug in de digitale bezoekcijfers van onze website www.peelenmaasvenray.nl. Die waren nog nooit zo hoog. Uiteraard blijven wij u via de website en de krant op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, zoals u dat van ons gewend bent. We gaan ervan uit dat we met de nodige improvisaties Peel en Maas ook de komende weken bij u in de bus krijgen, soms wellicht iets later. Maar er kan een situatie ontstaan dat zelfs dat niet meer lukt. Als de drukkerij wordt gesloten of onze bezorgers de straat niet meer op mogen, moeten wij tot onze spijt het drukken en verspreiden van Peel en Maas tijdelijk staken. Dat zou voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn. En dat in het jaar dat Peel en Maas zijn 140-jarig jubileum viert, we hadden het graag heel anders gezien en hopen van ganser harte dat het niet gaat gebeuren. Maar daarom is het verstandig dat u zich als abonnee nu gratis aanmeldt voor het verkrijgen van de digitale versie van nieuwsblad Peel en Maas. Dat kan heel simpel, door het sturen van een e-mail naar abonnement@vandenmunckhof.nl.

Ik wens u namens het team van Peel en Maas (TV) en Van den Munckhof Print & Media de komende periode vooral heel veel gezondheid toe. Hou elkaar een beetje in de gaten...