Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag afgelast

Ook Koningsdag

Venray | Alle geplande activiteiten rondom dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) zijn afgelast. Burgemeester Luc Winants en het organisatiecomité 75 jaar Vrijheid hebben die besluiten genomen. Met pijn in het hart. “Maar op een later tijdstip afzeggen van podia, licht, bands et cetera zou veel gemeenschapsgeld kosten en dat willen we voorkomen”, aldus comitévoorzitter Gerda van Stelten (foto).

Ook alle activiteiten op Koningsdag worden afgelast. "Ik denk dat dit het enige juiste besluit is. Het is moeilijk, want we zijn al een jaar bezig met verschillende voorbereidingen. Maar als we nu alle contracten zouden tekenen dan maken we weer kosten en dat zou bijna onbehoorlijk bestuur zijn."

Beide comités hebben het besluit genomen in overleg met burgemeester Luc Winants. Beide partijen bekijken later dit jaar of er nog activiteiten kunnen plaatsvinden. "Als de crisis onder controle is, kijken we wat we kunnen doen met de 5 meiviering en met Koningsdag. Dodenherdenking komt niet terug op een later tijdstip, dus we gaan bekijken of we vlak voor 4 mei toch iets kunnen realiseren in een sobere en kleine vorm. Wellicht kunnen we toch een krans leggen."
Bij de afgelasting op Koningsdag hoort ook de kindermarkt in het centrum van Venray. "Ook die is helaas afgelast. We willen ook benadrukken dat kinderen niet moeten gaan zitten met hun spulletjes. De kans is groot dat er dan boa's komen om te handhaven. Dan worden er mensen beboet en dat is natuurlijk voor niemand leuk."

Kindermarkt in Venrays centrum op Koningsdag afgelast

Vanwege het coronavirus gaan veel verschillende bijeenkomsten, herdenkingen en feestelijkheden in Venray niet door. Sowieso zijn alle grote activiteiten tot en met 6 april afgelast.