Flinke uitdaging voor reisbureau

Venray | De Europese Unie heeft de buitengrenzen van het Schengengebied voor niet-noodzakelijke reizen gesloten. De grenzen gaan voor dertig dagen op slot om de de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Schengenlanden vormen een groot deel van de Europese Unie, waaronder ook Nederland. Reizigers van buiten het gebied worden dertig dagen lang niet meer toegelaten, maar handelsroutes blijven wel
geopend.


Zo gaan er steeds meer grenzen op slot en het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert daarnaast alle Nederlanders vanaf dinsdag alleen naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Alle vakantiereizen naar het buitenland worden afgeraden door het ministerie.


Reisbranche

De reisbranche vangt flinke klappen op door de verspreiding van het coronavirus. Ook bij Reisbureau Vice Versa op het Henseniusplein in Venray is het spitsuur. "Veel mensen willen hun reis wijzigen of annuleren. We hebben ook nog veel reizigers in het buitenland die graag terug naar huis willen. We hebben onder meer reizigers in Spanje en Zuid-Amerika die graag terug naar huis willen, maar dat is in veel gevallen niet gemakkelijk. Gelukkig werken we met goede agenten ter plaatse dus het komt altijd wel goed", vertelt Maja Kateman van Vice Versa. Ook worden er op de kort termijn minder reizen geboekt bij het Venrayse reisbureau. "Gelukkig zijn we wel bezig met het samenstellen van mooie reizen in het najaar. Mensen die hun vakantie nu willen wijzigen kiezen meestal voor de periode september en oktober. We raden mensen met vragen aan om ons eerst telefonisch te benaderen, maar ons bureau is voorlopig wel gewoon geopend."

Daarnaast is Vice Versa aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). "Via het garantiefonds kunnen mensen hun reis omboeken. Ze krijgen de oorspronkelijke pakketwaarde terug middels een tegoedbon om een nieuwe reis te plannen. We zorgen in ieder geval altijd voor een gepaste oplossing."