Een uniek cadeau!

‘’Afscheid betekent de geboorte van herinnering (Salvador Dahli)’’

‘’Het is alsof je mijn zoon thuisbrengt vandaag.’’ Deze bijzondere reactie kreeg Bianca Ambrosius van Bliss, Kunst ? Training ? Coaching onlangs toen ze een schilderij afleverde bij een klant. Nadat ze jaren geleden haar zoon verloor kwam Bianca op haar pad. Dat Bianca volledig vanuit haar hart schildert en de verbinding kan leggen tussen het aardse en de wereld die wij niet meer met ons blote oog waar kunnen nemen was iets dat haar enorm aansprak.
‘’Of ik een kunstwerk wilde maken waarin ik de boodschap die haar zoon nog voor haar had mocht uitdrukken. Tijdens de gesprekken met een klant voor het maken van een schilderij in opdracht bespreken we vooraf altijd alle wensen van de klant. Denk hierbij aan formaat, kleuren, abstract/figuratief, symboliek. Maar voor deze opdracht werd ik volledig vrij gelaten. Geen maat, geen kleurstelling, geen stijl. Puur voelen wat er overgebracht mocht worden. Nooit eerder was ik niet eerst bij een klant zelf aangegaan om het interieur te bekijken. Dus ik begon, puur intuïtief.’’ De lichtbollen die jij geschilderd hebt staan op de laatste foto van hem. Ik zie zijn lievelingsdier erin. Dit schilderij is echt precies zoals hij was.’’ Een kleine greep uit alle herkenbare stukken van haar zoon toen ze het schilderij zag. ‘’Ik had het gevoel een briefje te moeten gebruiken met zijn naam erop. ‘Toevallig’ had ze een paar dagen eerder een briefje gevonden van haar zoon. Dit briefje mocht ik verwerken in het schilderij en zorgde ervoor dat letterlijk zijn handschrift in het schilderij verwerkt werd.’’

‘’Ik kan niet in woorden uitdrukken wat het mij geeft. Ik zie in het schilderij zoveel van mijn zoon. Mijn gevoel zegt me, hij is nu ook thuis gekomen.’’

Wil jij een uniek cadeau geven, jezelf een bijzonder cadeau geven of heb je afscheid moeten nemen van een dierbare? Bianca vertaalt jouw wensen in een kunstwerk van onschatbare waarde. Ze maakt ook vrij werk dat in haar atelier te bezichtigen is, maar komt ook graag langs bij je met haar schilderijen om te zien wat dit voor jou en je interieur kan betekenen.

Naast het schilderen geeft Bianca trainingen aan docenten, therapeuten, coaches, trainers en andere zorgprofessionals om creativiteit in te zetten als middel om doelstellingen effectiever te bereiken. In mei start er weer een nieuwe training in 6 dagdelen.
Een creatieve coachopleiding waarin ze een jaar lang creatief met deze professionals aan de slag gaat is het vervolg op bovenstaande training. Zij ontwikkelen zich creatief, intuïtief en professioneel, waardoor alles meer in de flow komt. Hun eigen persoonlijke, zakelijke leven en dat van de cliënten/ leerlingen waar zij mee werken. De meest bijzondere dingen ontstaan; van snellere en effectievere re-integratie en herstelprocessen, het echt loslaten van oude blokkades tot onderstaand soort reacties van cursisten:
‘’Ik kreeg onlangs een groot compliment van mijn teamleider. Je hebt via jouw creatieve coachingstools uit de training een ingang gecreëerd bij die leerling, in 3 jaar tijd nog nooit iemand gelukt. Eindelijk weten we hoe we deze leerling goed kunnen begeleiden.’’ Tussen deze leerling en elke docent was het dagelijks één groot gevecht. 3 Verschillende scholen wisten niet de juiste handvaten te creëren in de omgang met deze leerling.
‘’Niets mooiers dan echt bij te kunnen dragen aan het diepste geluk van een ander. Dat is waar Bliss voor staat; het diepste geluk door je hart te volgen. Of dat nou in mijn trainingen, teamcoaching, schilderijen of kunstprojecten voor scholen is. Kunst heelt en verbeeldt!’’ Meer weten? Neem vrijblijvend contact op!
www.kunstatelierbliss.nl